Nostalgie! Nieuwe 'Hoe overleef ik?'-boek van Francine Oomen krijgt ook een musical

Media door Jennifer

Als millennial had je vroeger vást wel één of meerdere 'Hoe overleef ik?'-boeken in je kast staan. Wie deze boeken als puber heeft verslonden, stond vast te juichen toen een nieuw 'Hoe overleef ik?'-boek werd aangekondigd. Nou, dan hebben we nu nog meer goed nieuws. Van het boek wordt namelijk ook een speciale musical gemaakt. OMG!

Nieuwe 'Hoe overleef ik?'-boek wordt ook een musical

Aan het begin van de zero's creëerde schrijfster Francine Oomen een boekenreeks, die veel pubers in die tijd heeft geholpen in het leven. Met de 'Hoe overleef ik?'-boeken over Rosa maakten pubers namelijk kennis met de nodige struggles en onzekerheden uit de pubertijd. Dankzij de ervaringen van hoofdpersonage Rosa en haar pubervrienden konden de jonge lezers zich ergens in herkennen, waardoor ze zelf iets makkelijker door het jonge leven gingen. Inmiddels is Rosa net als de lezers volwassen geworden en over dat volwassen leven is ook een boek gekomen. Het nieuwe Hoe overleef ik?-boek alles wat ik niemand vertel is zojuist uitgekomen op 12 september 2023, maar nu wordt dus ook bekendgemaakt door producent Millennium Entertainment dat er een musical van komt. Yay!

Een aantal jaar geleden was een 'Hoe overleef ik?'-boek van Francine ook al voer voor het theater. Toen stonden ze in 2009 en 2010 op het toneel met de musical 'Hoe overleef ik mijn eerste zoen?'. En nu komt daar dus nog een toneeluitvoering bij!

Lees ook: Nostalgie: Francine Oomen komt met nieuw 'Hoe Overleef Ik'-boek

Quarterlifecrisis

Eerst nog even iets over het nieuwe boek Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?. In dit boek krijgt hoofdpersonage Rosa last van een zogenoemde quarterlifecrisis. Ze worstelt nu met diverse problemen, die regelmatig voorkomen in je leven als twintiger of dertiger. Denk aan toekomstdromen die in de war worden geschopt, een torenhoge studieschuld hebben zonder diploma of bijvoorbeeld ontdekken dat je per ongeluk zwanger bent. De verhalen van Rosa zorgen daardoor wederom voor veel herkenning bij dezelfde generatie, die toen ook de 'Hoe overleef ik?'-boeken over een puberende Rosa hebben gelezen.

Najaar 2025

Grote kans dat de musical straks dan ook net zo populair wordt als het nieuwe boek van Francine, die helemaal is opgehypet op TikTok. De musical is momenteel wel nog in de maak. Deze zal pas in het najaar van 2025 te zien zijn. De première staat voorlopig gepland op 14 september 2025 in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Daarna reist de musical verder en eindigt het uiteindelijk in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Volgend jaar start musicalproducent Millennium Entertainment met de zoektocht naar hoofdrollen.

hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel francine oomen hardcover
Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? bij Bol.com