Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Met deze lifehack screenshot je een hele pagina op je iPhone

Met een gewone screenshot krijg je alleen te zien wat er op je scherm staat. Maar wat nou als je de hele pagina wil screenshotten? Breaking news: de iPhone heeft een functie waardoor je nooit meer twintig screenshots hoeft te maken om de hele webpagina te laten zien.

Lees ook: 6 redenen waarom samenwonen met je beste vriend(in) ontzettend handig én leuk is

TikTok

Je kent het vast wel: je hebt een interessant artikel ergens gelezen of je wil graag een recept opslaan, maar dat past niet in een enkel screenshot. In plaats van elke keer te scrolllen en meerdere screenshots te maken kun je ook gewoon heel makkelijk in één keer de hele pagina opslaan. De tiktokker Oldersistah ontdekte dit trucje. De reacties bij de video staan vol met verbaasde en enthousiaste reacties.

 

@oldersistah

 

♬ Blue Blood - Heinz Kiessling & Various Artists

 

Hoe werkt het?

Allereerst, dit werkt dus alleen met een iPhone. Sorry, Android-gebruikers! En deze hack werkt alleen in Safari, dus niet in Chrome, Firefox enzovoort. Ook kan je de screenshot niet opslaan als foto, maar alleen als pdf. Anyways, wij vinden het een echte lifechanger!

Het werkt eigenlijk heel simpel. Ga naar de webpagina die je graag helemaal opgeslagen wil hebben, en maak een screenshot. Dan verschijnt er een miniatuurversie van de screenshot in je scherm. Klik daarop en bovenaan zie je de opties ‘scherm’ en ‘paginavullend’ staan. Klik op ‘Paginavullend’ en voilà: je hebt de hele webpagina te pakken. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op ‘Gereed’ klikken en je pagina op te slaan als een pdf.

Lees ook: Deze 5 kattenrassen zijn verboden in Nederland