6 redenen waarom samenwonen met je beste vriend(in) ontzettend handig én leuk is

Vrije tijd door Daniëlle

Wanneer jij en je vriend(in) al een tijdje bevriend zijn zullen jullie gaan nadenken over de toekomst. Jullie willen beiden vast een eigen plekje of gaan wellicht samen met jullie partner samenwonen. Het kan zelfs zo zijn dat er ter sprake komt dat jullie samen willen wonen. Het is namelijk niet alleen hartstikke gezellig, maar ook nog eens ontzettend handig.

Lees ook: De 5 leukste en handiste apps voor vrouwen

Samenwonen met je vriend(in): waarom niet?

De meesten denken dat samenwonen met je vriendin niet vol te houden is. Jullie zitten constant op elkaars lip en zijn bang dat jullie elkaar niks meer te vertellen hebben - misschien groeien jullie er juist meer van uit elkaar? Wanneer jij en je vriend(in) zo'n goede band hebben kan het echt geen kwaad een stapje verder te zetten. Om er achter te komen of jullie vriendschap écht zo sterk is, is samenwonen juist de ultieme test. Om deze 6 redenen is het niet alleen zo handig, maar ook ontzettend leuk. 

1. Je hebt altijd iemand om je heen

Wanneer jij je rot voelt of iemand nodig hebt om even mee te praten, is het altijd prettig om iemand om je heen te hebben die jou begrijpt en jou op kan fleuren. Het is daarom ideaal voor jou (én je maatje) om je beste vriend(in) in huis te hebben op dat moment. Jullie kunnen altijd praten over jullie problemen en begrijpen elkaar als geen ander. 

2. Even terugtrekken is geen probleem

Het fijne aan het hebben van een vriend(in) als huisgenootje is dat er totaal geen druk achter staat. Jullie kennen elkaar al zo lang dat stiltes allesbehalve ongemakkelijk zijn en het niet erg is om je af en toe even terug te trekken. 

3. Jullie huis is echt jullie plekje

Geen last van andere huisgenoten die een totaal andere smaak hebben en ook geen last van keuzestress omdat je zelf niet weet hoe je je huis in vredesnaam in moet richten. Samen met je vriend(in) kom je er wel uit, want jullie plekje wordt zo ingericht dat jullie er allebei blij van worden en jullie thuis voelen. 

4. Jullie doen bijna alles samen

Van in het weekend stappen tot doordeweeks samen boodschappen doen: je doet bijna alles met je beste vriend(in). Zo heb je ook gelijk een vaste wijnbuddy waar je op kan rekenen. 

via GIPHY

5. Jullie delen elkaars garderobe

Geen idee wat je aan moet doen? Je kunt gewoon je beste vriend(in), aka je huisgenoot, vragen om een leuke outfit. En dat natuurlijk ook vice versa. Sharing is caring, toch?

6. Het scheelt in de kosten

Qua boodschappen en kosten voor het huis of appartement zal het niet veel schelen, maar jullie kunnen wel kosten besparen door bijvoorbeeld een auto te delen of goedkoper te shoppen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je goede afspraken maakt samen over de kosten, anders kan het al snel mis gaan.

Lees ook: Netflix-moe? 7 hobby's om de tijd te doden