Op déze datum verschijnt docu over gijzeling Apple Store in Amsterdam (met unieke bodycam-beelden)

Media door Jennifer

Grote kans dat je je de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam nog wel herinnert. Eind februari 2022 was heel het land even helemaal in de ban van de winkel op het Leidseplein. Een erg heftige gebeurtenis in de geschiedenis van onze hoofdstad, waar binnenkort een documentaire over verschijnt op AT5 en Videoland. En in deze docu zie je ook héél unieke bodycam-beelden, die je nóg dichterbij de gebeurtenis brengen.

Documentaire over gijzeling in Apple Store

Ben je gek op alles wat met misdaad te maken? Dan wil je de documentaire over de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam zeker zien. Waarschijnlijk herinner je je nog wel de heftige gebeurtenissen uit februari 2022, waarbij klanten en medewerkers worden gegijzeld in de winkel. Daar is inmiddels dus een documentaire over gemaakt door Roos Gerritsen en binnenkort verschijnt deze bijzondere docu op de lokale tv-zender AT5 en streamingdienst Videoland.

Bodycam-beelden

In de docu zien we een reconstructie van de gijzeling in hartje Amsterdam en de kijker wordt daarbij nóg meer in het verhaal getrokken. Dit dankzij unieke bodycam-beelden en geluidsopnames die AT5 in handen heeft gekregen. In het persbericht van Videoland staat: "Van minuut tot minuut zit je op de huid van de betrokkenen." Wow, interesting!

De makers van de docu zijn een jaar bezig geweest met de film, maar laten daardoor wel een "beklemmende documentaire" zien. Niet alleen zie je beelden van de gijzeling, daarnaast hoor je ook verhalen van de politie, Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) en slachtoffers. Naast Roos werkte Ilonka Klok mee als producer en Frank Eisma en Menko Arends als eindredacteuren.

Wanneer te zien?

Grote kans dat de docu over de gijzeling in de Apple Store veel reacties oplevert en indruk achterlaat. Daar is de regisseur zich ook van bewust. "Ik had nog nooit zoiets gezien," vertelt Roos aan AT5. "Ik kreeg een heel ander beeld van wat er die avond was gebeurd. Dat heb ik in de documentaire meegenomen." Overigens is het niet de eerste film, die wordt gemaakt over de heftige gebeurtenissen in Amsterdam. Ook Netflix heeft namelijk een film aangekondigd over de gijzeling in de Apple Store. Dit wordt een gedramatiseerde reconstructie met onder meer rollen voor Loes Haverkort en Louis Talpe.

De docu over de gijzeling in de Apple Store is vanaf 22 februari 2024 te zien. Op deze dag verschijnt de docu om 19.00 uur op AT5 en tegelijkertijd ook op Videoland. Hieronder kun je alvast eerste beelden bekijken van de heftige documentaire:

Lees ook: 11 iPhone geheimen die je nog niet kende