Interessant: vanaf nu ook vitiligo-huid beschikbaar in Sims 4 dankzij samenwerking met Winnie Harlow

Media door Jennifer

Bedrijven willen natuurlijk altijd zoveel mogelijk mensen aanspreken, zo ook het populaire spel The Sims. Daarom heeft Sims 4 sinds kort een nieuwe feature toegevoegd in samenwerking met model Winnie Harlow. Vanaf nu kun je voor je Sim ook een skin kiezen met de huidaandoening vitiligo. Interessant!

Vitiligo-huid in Sims 4 dankzij model Winnie Harlow

Wie heeft er niet ooit zijn of haar Sims in een zwembad gedumpt zonder trap? Grote kans dat ook jij in je jeugd een heleboel herinneringen hebt gemaakt - goed of slecht - met The Sims. En ook nu wordt het spel nog veelvuldig gespeeld door mensen over de hele wereld. De makers van de populaire game proberen ook steeds meer mensen aan te spreken. Daarom zijn ze nu een nieuwe samenwerking aangegaan met het Canadese model Winnie Harlow, die bekend staat om haar vitiligo-huid. De vitiligo-huid ontstaat door haar huidaandoening, waarbij haar huid pigment verliest.

Aangezien de makers van Sims 4 hun spel graag representatief maken voor iedereen, hebben ze sinds kort een nieuwe feature toegevoegd. Sinds deze week kunnen spelers hun Sim een skin geven met de huidaandoening vitiligo. Hierdoor wordt het spel nog gedetailleerder én diverser. Iets waar Winnie zelf erg blij mee is. "Als kind heb ik veel tijd doorgebracht met het spelen van The Sims," vertelt ze in een statement. "Ik vind het zo mooi dat het nu mogelijk is om echt jezelf te kunnen zijn in het spel."

Gratis beschikbaar online

Bij het creëren van de nieuwe vitiligo-huid in de Sims 4 hebben ontwerpers ook rekening gehouden met verschillende huidskleuren. Zo maakt het niet uit of je een donkere of lichte huidskleur kiest. De vitiligo-huid verandert automatisch mee met de gekozen huidskleur. In totaal hebben ze 61 verschillende soorten gemaakt voor diverse leeftijden. Mocht je trouwens ineens denken: wacht, ik heb helemaal geen Sims 4. Geen zorgen! Sinds 2022 is de Sims 4 gratis beschikbaar online bij Origin. Daar kun je gratis het basisspel downloaden voor de PC, maar ook voor consoles. De uitbreidingen voor de Sims moet je wel nog gewoon kopen, als je dat graag wil.

Lees ook: 8 x ergste dingen die mensen hebben gedaan in de Sims