Gatverdamme! Bewoners van woningcomplex in Zuid-Holland zitten al een jaar in de stront

Media door Jennifer

Woningbouwverenigingen zitten wel vaker te klooien met zaken, maar deze keer is het écht mis. Bewoners van een woningcomlex in Zuid-Holland zitten al een jaar letterlijk in de stront. Wát? Zij hebben inmiddels al een jaar last van een regelmatig verstopte rioolbuis. Daardoor stroomt er geregeld poep en plas door de berging. Ew!

Verstopte rioolbuis

In de Zuid-Hollandse plaats Nieuwerkerk aan den IJssel vind je woningcomplex De Wilg, waar bewoners van het woningcomplex momenteel flink wat problemen ervaren. Dit allemaal door een regelmatig verstopte rioolbuis. Wanneer de rioolbuis verstopt is, ontstaat eigenlijk een ware "shit-explosie" en loopt de berging onder met poep en plas. Gatverdamme! Ook kan de stront buiten omhoog komen via de tegels. OMG. En hier hebben de bewoners, waaronder Herman, dus al een jaar last van. Dat terwijl een kapotte rioolbuis geen groot probleem lijkt. Toch heeft woningbouwvereniging Woonbron nog niets ermee gedaan, blijkt uit een reportage van Hart van Nederland.

Volgens bewoner Herman proberen de bewoners in het woningcomplex zelf gaten en doppen af te plakken. Alleen helpt het allemaal niet. "Het komt er toch wel uit, zelfs onder de tegels vandaan," aldus Herman. Shit!

"Shit-explosie"

Daardoor ontstaat dus regelmatig een "shit-explosie" en de bewoners van het woningcomplex zijn het inmiddels helemaal zat. Ze voelen zich niet serieus genomen door de woningbouw. Het moment dat een bewoner in een rolstoel door de stront moest rijden, ging volgens Herman "te ver". Dat was het moment om in actie te komen. En het lijkt te helpen, want de woningbouwvereniging lijkt eindelijk iets te ondernemen. In een reactie aan Hart van Nederland erkent de woningbouw de hinder en frustratie van bewoners. In het statement staat dat ze de leidingen "preventief hebben doorgespoten om overlast bij bewoners te voorkomen". "Ook hebben we een noodmaatregel voorbereid, waar onze aannemer aanstaande maandag [29 januari, red.] mee start," aldus de woordvoerder.

De woningbouw belooft verbetering van de rioolbuis en zal een deel vervangen. Al is het wat Herman en zijn vrouw betreft 'eerst zien, dan geloven'. Wel hopen ze natuurlijk op het beste, want: "Het is echt een onhoudbare toestand."

Lees ook: Kakzooi: zo vaak zou je per week moeten poepen