Wacht effe: is Talpa bezig met een realityserie over Rachel Hazes?

Media door Jennifer

Ondanks dat haar man al jaren is overleden, blijft Rachel Hazes wel een bekende naam. Al komt ze tegenwoordig ook weleens negatief in de media door bijvoorbeeld de bodemprocedure van docher Roxeanne. Toch lijkt de tv-wereld geïnteresseerd in Rachels leven. Zo is Talpa mogelijk bezig met een realityserie over Rachel en haar nieuwe brasserie in Spanje.

Realityserie over Rachel Hazes?

De geruchten over een realityserie over Rachel Hazes ontstaan door uitgelekte beelden van de erfgename met een cameraploeg. De beelden zijn gemaakt in Torremolinos, een plaats in Spanje. Hier opent binnenkort de eigen brasserie van Rachel met natuurlijk een Hazes-tintje. In december 2023 nam Rachel het café over van Melanie Beense, de dochter van volkszanger Peter Beense. Destijds heette het café Casa Beense, maar dat werd daarna omgetoverd tot Casa Hazes.

De gelekte beelden worden verspreid via TikTok, waar we Rachel als serveerster zien. Interesting! Of zou ze deze rol alleen op zich hebben genomen voor de realityserie? Aan Shownieuws bevestigt Talpa wel dat ze "mogelijkheden bekijken voor een realityserie over Rachel en haar avonturen in het Spaanse Torremolinos". "Mocht daar meer over te melden zijn, dan komen we daar vanuit ons op terug," aldus de woordvoerder van Talpa.

@justinamsterdam

Brasserie in Spanje

Overigens komt de brasserie volgens Rachel niet uit het niets. Zo had André Hazes senior, die in 2004 is overleden, blijkbaar nog een aantal wensen. "Eén daarvan was om nog een eigen Hazes Café te hebben, daar waar hij ooit zelf was begonnen met zijn carrière als 'zingende barkeeper'," schreef ze eerder op Instagram. Aan het café verandert ze niet veel, behalve dat er een Hazes-sfeer ontstaat in de brasserie. Zo komt er natuurlijk een heleboel muziek voorbij van André senior. Vanaf 10 februari aanstaande zal de brasserie officieel opengaan als Casa Hazes.

Bodemprocedure Roxeanne Hazes

Terwijl Rachel druk is met haar eigen brasserie, wordt op de achtergrond gevochten om de erfenis. Zo startte Roxeanne Hazes vorig jaar een bodemprocedure tegen haar moeder. Wat blijkt namelijk? Rachel zou eigenlijk helemaal geen recht hebben op de erfenis van haar weduwe. Hier kwamen ze in 2020 achter, maar destijds werd niets geëist tegen Rachel. Pas in 2023 sleepte Roxeanne haar moeder voor de rechter, alleen was ze daardoor te laat. Het spoedeisende belang ontbrak namelijk, waardoor Rachel voorlopig erfgename mocht blijven.

Alleen weten we niet voor hoelang. In de bodemprocedure worden Roxeanne haar eisen namelijk alsnog behandeld. En zij wil dat de rechter haar moeder verbiedt om zich erfgename te noemen. Roxeanne eist dat haar moeder geen recht meer heeft om geld binnen te harken met het auteurs- en merkenrecht van André senior.

Volgens de advocaat van Roxeanne vindt de bodemprocedure waarschijnlijk dit jaar plaats in oktober of november.

Lees ook: Gevecht om Hazes-erfenis: Roxeanne Hazes start bodemprocedure tegen moeder Rachel