Molactie in Heel Holland Bakt verdeelt kijkers: waar is Sabines deeg?

Media door Jeanine

Keken we zondagavond eigenlijk naar Wie is de Mol of Heel Holland Bakt? Dat is nog maar de vraag! Tijdens de tweede aflevering maakten we een echte molactie mee toen Sabines bladerdeeg opeens ‘verdwenen’ bleek te zijn.

Heel Holland Bakt

Lees ook: Goddelijk! Witte chocolade cheesecake met truffelkruidnoten

Uitdaging

Een bubbeltaart, saucijzenbroodjes en gelukskoekjes maken, luidde de opdracht. Voor de één was het een eitje, voor de ander een hels karwei. De rolletjes van bakker Sabine zagen er al goed uit, veelbelovend zelfs. Dat kon haast niet fout gaan! Of toch wel? De opdracht took a turn en werd voor haar pas een echte uitdaging. De koelkast, waar haar deeg had liggen opstijven, was leeg. “Mijn deeg is weg! Dat kan toch niet? Heeft iemand mijn deeg? Mijn deeg is weg! Ik vind dit echt niet tof!”

Hulp uit onverwachte hoek

Een saucijzenbroodje zonder bladerdeeg, dat wil natuurlijk niet. Door de deegdiefstal zat Sabine met haar handen in het haar, want wat nu? Zou iemand het per ongeluk gepakt hebben, of was er sprake van sabotage? Erg toevallig was de vermissing van het deeg natuurlijk wel. Jurylid André van Duin grapte zelfs nog waar misdaadverslaggever Peter R. de Vries is als je hem nodig hebt. Hulp kwam uit onverwachte hoek toen Thijs zijn deeg wel met haar wilde delen. Twitter barste natuurlijk meteen weer los: deed de arts-onderzoeker gewoon iets aardigs, of zat er meer achter?

Beeld: Omroep Max

Lees ook: Bestaat het plaatsje Virgin River echt?