Kijkers 'Heel Holland Bakt' worden helemaal blij van Robèrt (én hondje Nhaan): "cute factor stijgt enorm"

Media door Jennifer

Door de stijgende spanning in de tent van Heel Holland Bakt is het misschien niet zo gek, dat kandidaten sneller gaan stuntelen. De zenuwen gieren natuurlijk door je lijf! Ook in de nieuwste aflevering gaat het weer mis bij één van de bakkers, Susan. Tijdens een opdracht wordt ze even wanhopig, maar dan is daar gelukkig reddende engel Robèrt van Beckhoven. Aww! Dit (én 'oude bekende' hondje Nhaan) zorgen voor een hoop blije gezichten bij Susan en de kijkers thuis.

Weer veel gestuntel bij Heel Holland Bakt

Met nog maar vijf bakkers stijgt de spanning wel enorm bij het populaire tv-programma Heel Holland Bakt. Het bakavontuur neemt daardoor soms bijna hun hele leven over, horen we bijvoorbeeld bij publieksfavoriet Tim die alleen nog maar werkt en bakt. Heftig! Maar alles voor een goed doel: meesterbakker worden. In de nieuwste aflevering Oost West Thuis Best lijkt het goed te gaan bij alle kandidaten. Alleen kan vervolgens natuurlijk altijd wat misgaan. En inderdaad: ook in deze aflevering ontstaat weer gestuntel, met name bij Susan. Zou het door de speciale gast komen, die deze week op bezoek is in de tent? Maar daar later meer over.

Eerst even naar het gestuntel van Susan. Tijdens de eerste opdracht moeten de overgebleven bakkers een fruitmandje maken van botercrème. Susan blijkt een erg fanatieke deelnemer, die zelfs thuis het tv-programma nog moeilijk kan loslaten. "Ik heb geen uit-knop," vertelt ze tegen presentator André van Duin. Toch weet ze gelukkig af en toe Heel Holland Bakt nog te vergeten, maar ze doet duidelijk goed haar best. Niet voor niets is ze, net als de rest, al eens meesterbakker geworden. Daarmee bewijst ze dat ze zeker niet de minste is. Alleen heeft ze met het fruitmandje van botercrème helaas wel wat moeite.

Reddende engel Robèrt

Susan heeft een botercrème met citroensmaak gemaakt en dit daarna opgevult met bosbessenjam. Alleen gaat vervolgens het 'manden' van haar gebak mis. De jam loopt namelijk continu eruit. "Blijf in je mand," zegt Susan gefrustreerd tegen de jam, terwijl ze het probeert op te lossen. Wanneer ze haar taart uit de oven haalt, gaat het echter helemaal fout. Gelukkig zijn de juryleden erg oplettend en merkt Robèrt van Beckhoven het gestuntel van Susan snel op. Hij vraagt zich nog af of ze de taart heeft omgestoten. "Nee, hij is gewoon gaan smelten," reageert Susan verbaasd. Wat blijkt? Haar taart is te warm. Met hulp van Robèrt vriest ze de taart in en komt hij er later redelijk goed uit. "Dit kan erger," denkt Susan zelf. Vol zenuwen maakt ze er vervolgens nog het beste van en concentreert ze zich goed op het vlechtwerk van de mand. Ze is daardoor alsnog blij met het eindresultaat. "Ik heb me toch herpakt," reageert ze. Bij de beoordeling ziet de taart er ook smakelijk uit. Qua smaakt is het toch goed gelukt en dat allemaal dankzij reddende engel Robèrt. Aww!

Terugkeer van 'oude bekende'

Zoals gezegd hebben de bakkers deze week een speciale gast op bezoek in de tent. Voor kijkers van Heel Holland Bakt is het wel een oude bekende. Het gaat namelijk om het hondje van Janny: Nhaan! Het schattige hondje (of ook wel wolf genoemd) loopt continu heen en weer door de tent om alles schoon te houden. Het blijkt namelijk niet alleen een hond, maar ook een goede afwasser en stofzuiger. Ha! Hoe dan ook zorgt Nhaan voor een hoop blije gezichten, zien we in reacties op socialmediakanaal X. "De cute factor van het programma stijgt meteen enorm," schrijft iemand bijvoorbeeld. Aww! Wat de kijkers betreft mag Nhaan elke aflevering wel langskomen in de tent.

Lees ook: Kijkers zien een favoriet (én meesterbakker) vertrekken in Heel Holland Bakt: "voelt als zwaar verlies"

Beeld: Screenshot uit 'Heel Holland Bakt' NPO / Omroep Max