10x gezond eten waardoor jij lekker vol zit

Eten door Maya Luz

Als je af wil vallen is het belangrijk dat je in een calorietekort komt. Hiervoor moet je dus minder eten, maar daardoor kun je ook weer sneller trek krijgen. Door gezonde vetten en vezels te eten, raak je sneller verzadigd, zonder over je caloriedoel heen te gaan. Voeg bijvoorbeeld een van deze tien voedingswaren aan je maaltijd toe om op een gezonde manier vol te raken.

Lees ook: Gezond snoepen? Dit is de beste optie voor snoepgoed

Avocado

Een medium avocado bevat gemiddeld 21 gram vet. Daarnaast bevatten ze 9 gram vezels. Een beetje guacamole bij je Mexicaanse maaltijd doen is dus zeker gezond en het zorgt ervoor dat je sneller een verzadigd gevoel krijgt.

Walnoten

In een portie van 30 gram walnoten vind je al 9 gram vezels. Walnoten zijn ook een goede bron van omega-3 en omega-6. Dit is dus een ideale snack voor als je trek hebt tussen maaltijden door.

Amandelen

Geen zorgen, we zullen geen almond mom worden. Maar net als walnoten zijn amandelen erg gezond en geven je snel een verzadigd gevoel. Ze zijn rijk aan vitamine E en bevatten voor zo'n klein nootje best veel gezonde vetten.

Olijven

Olijven zijn een hele goede toevoeging voor een maaltijd. In veertien olijfjes vind je al 9 gram vet. Als je wil genieten van de voordelen van olijven, hoef je niet per se de hele olijf te eten. Olijfolie is namelijk ook een gezonde toevoeging voor je maaltijd! Maar wij zijn ook zeker fan van wat olijven op bijvoorbeeld een pizza.

Zalm

Vis zit vol met gezonde vetten, zalm dus ook. Het zit bomvol met omega-3 en een goede dosis gezonde vetten. Hoe je de zalm ook bereidt, het vormt altijd een gezonde toevoeging voor je maaltijd.

Tonijn

Naast zalm is tonijn ook een erg gezond visje. Tonijn zit ook bomvol met omega-3 en gezonde vetten. Of het nou uit blik komt of vers bij de visboer vandaan komt, tonijn houdt je goed vol!

Pure chocolade

Chocolade lovers, goed nieuws! Pure chocolade is gezond voor je en kan dienen als een erg effectieve snack voor als je gedurende de dag trek krijgt. 30 gram pure chocolade bevat ongeveer 11 gram vet en twee extra grammetjes vezels.

Tofu

Voor de vegans hebben we uiteraard ook een goede proteïne optie. Als je een vullende maaltijd wil samenstellen is tofu een hele goede optie. Tofu bevat minder vet dan de andere voedingswaren op dit lijstje, maar door de hoge hoeveelheid proteïne raak je ook snel verzadigd.

Chiazaad

Chiazaadjes zijn een echte superfood. Ze bevatten omega vetten, proteïne en vezels. En dat allemaal in zo'n klein zaadje. Voeg bijvoorbeeld een eetlepel zaadjes toe aan je yoghurt om je ontbijt wat vullender te maken.

Eieren

Eieren zijn een uitstekende proteïnebron. Daarnaast bevatten ze ook gezonde vetten. Deze twee elementen bij elkaar zorgen voor een vullende maaltijd. Eet bijvoorbeeld een eitje bij je ontbijt, gekookt, gebakken of geroerd. Of voeg een eitje toe aan je avondeten om het vullender te maken.

Lees ook: Chiazaad is goed voor je: dit is waarom