Esther (27) dumpt haar date omdat hij haar ‘te harig’ vond

Lichaam door Zita

De één heeft meer lichaamshaar dan de ander. Waar velen hier onzeker over zijn, is dat natuurlijk nergens voor nodig. Het is de natuur en dat is prachtig! Esther Calixte-Bea, een 27-jarige activiste was altijd onzeker over haar lichaamshaar. Nu heeft zij zich vijf jaar niet geschoren en voelt zij zich sexyer dan ooit. Geen man die dat gaat veranderen, maar hier wel meningen over hebben.

Afwijzing door lichaamsbeharing

Wanneer je aan het daten bent, kom je er misschien achter dat deze persoon toch niet helemaal jouw match is. Misschien is diegene gemeen tegen de bediening of vertelt je té vaak dat je hij écht feminist is en verwacht een staande ovatie. Of, misschien walgt hij van jouw lichaamshaar. Dat is precies wat er gebeurde bij Esther. Zij heeft zich sinds haar 22e niet meer geschoren en voelt zich juist nu enorm sexy.

Gepest

Vroeger, was dat wel anders, want toen werd ze hierom gepest. “Ik wilde niet zwemmen, want het kostte mij té veel tijd om al mijn lichaamshaar te verwijderen. Het groeide na twee dagen weer terug en ik bleef achter met ingegroeide haren en littekens”, vertelt Esther. Ze trok altijd haar kraag omhoog om ervoor te zorgen dat haar borsthaar niet te zien was. “Ik was super bang dat iemand dit zou zien.”

Dat is nu anders, want nu omarmt ze haar natuurlijke haar en weigert onderdeel te zijn van een maatschappij waar vrouwen wordt aangeleerd dat lichaamshaar ‘onhygiënisch en lelijk’ is. Esther voelt zich nu vrij en een stuk gelukkiger dan vroeger – zelfs als dit soms problemen veroorzaakt in haar date-leven.

“Hij vond mij te harig”

Esther vertelt dat ze ooit aan het daten was met iemand die zei dat hij niet met een vrouw zou daten die hariger is dan hemzelf. Esther besloot deze relatie te beëindigen, omdat het niet goed voelde om bij zo een persoon te blijven. Ondanks dit ‘awkward’ moment, zijn er genoeg mannen die wél helemaal comfortabel zijn met haar lichaamsbeharing. “Er was een man die mij héél erg leuk vond, en ik had hem nooit verteld over mijn borsthaar,” vertelt Esther. Esther dacht: als je mij écht leuk vindt, dan blijf je bij mij, ondanks mijn lichaamsbeharing. En ja, het maakte hem helemaal niks uit.

Zo zie je maar, love your body ánd your bodyhair.