Mr. Frank Visser-kijkers smullen van boze buren die zélf het probleem blijken: "zoek een leven"

Media door Jennifer

'Een goede buur is beter dan een verre vriend' zeggen ze. Alleen zijn Wim en Annelies alles behalve fijne buren voor Marga. Al zou Marga volgens hen ook geen leuke buurvrouw zijn. Zo zou zij hen continu bespieden met haar beveiligingscamera. Het geklaag is groot en de hulp van Mr. Frank Visser (of in dit geval Mr. Bart Beuving) lijkt hard nodig. Toch ontstaat uiteindelijk een plottwist, waarbij Wim en Annelies zélf het probleem blijken.

Wim en Annelies in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

De Brabantse Wim en Annelies hebben een prima leven met een mooi huis, grote vriendenkring en leuke hobby's. Alleen hebben ze helaas wel één probleem: buurvrouw Marga. In het begin is alles nog koek en ei, totdat zij over een betonnen schutting begint. Ze eiste dat de schutting werd weggehaald door hen, omdat hij volgens haar niet meer goed was. Daar begon ze zelfs bij te schreeuwen. Iets wat de buren natuurlijk niet aanstaat, zo vertelt Annelies. "Zo wil ik niet behandeld worden," zei ze destijds. Wim en Annelies noemen hun buurvrouw asociaal, omdat ze wel dingen eist en vervolgens niet ervoor wil betalen. Ondertussen zou buurman Wim volgens Marga zelf (ook) niet vies zijn van verbaal geweld. Zo riep hij op dreigende toon naar haar: "Ik weet waar je woont." Iets waar kijkers op social media wel om kunnen lachen. Wie weet niet waar de buren wonen? Ha! De buurman ontkent overigens dat hij dit heeft gezegd.

De sfeer was in ieder geval meteen weg. En het is nooit meer goedgekomen. Ook nu hebben ze een probleem, namelijk dat Marga haar buren Wim en Annelies in de gaten houdt. Nou ja, dat denken zij. Voor het raam staat namelijk een beveiligingscamera gericht op hun auto. Daardoor vermoeden ze dus de spionage. Daarnaast beschuldigen ze buurvrouw Marga ook van het vernielen van hun kikkerverzameling. Wacht, huh? Volgens Wim en Annelies zou de buurvrouw een gat in het dak van de buren hebben geboord, waardoor lekkage was ontstaan. En de lekkage heeft vervolgens hun mooiste kikkers beschadigd, namelijk het zogenoemde 'bruidspaartje'. Dit was een huwelijkscadeau aan hen.

Beveiligingscamera

Naast dat ze hun trouwens continu filmt met de beveiligingscamera en af en toe gluurt, maakt ze dus ook weleens foto's. Volgens Wim en Annelies doet ze dat uit jaloezie, omdat zij zo'n goed leven hebben. Al heeft buurvrouw Marga hier eigenlijk een andere, goede reden voor. Zij ervaart namelijk geluidsoverlast. Daarom nam ze ooit foto's, naar eigen zeggen in opdracht van de woningstichting. Alleen ontkennen de buren dit. Zo zegt Wim: "Alles wat wij in de tuin doen zijn leefgeluiden." Dat terwijl hij in de schuur vaak bezig is met apparaten en fietsen slopen. Dat is een hobby van hem. Toch zegt Marga dat ze hier last van heeft. Vooral wanneer hij oud ijzer verwerkt, iets wat hij doet "op alle mogelijke tijdstippen, zeven dagen in de week". Daarom is haar tegeneis onder meer, dat ze geen geluidsoverlast meer ervaart. Daarnaast eist ze ook een nieuwe, veilige schutting.

Ongelijk

In plaats van Mr. Frank Visser is het nu even Mr. Bart Beuving die de uitspraak doet. En hij doet een uitspraak die voor boze buren Wim en Annelies niet positief uitpakt. Zo hadden ze eigenlijk helemaal geen last van de beveiligingscamera, die blijkbaar al heel lang uitstond. Toch moet Marga deze weghalen, waar ze zelf geen probleem mee heeft. Vervolgens blijkt er inderdaad sprake van geluidsoverlast. Bij de geluidstest zijn geluiden in de schuur duidelijk te horen in het huis van Marga. De buren moeten hier dus wel rekening meehouden. Ook krijgt Marga haar zin over de betonnen schutting. Deze blijkt inderdaad onveilig en moet gerepareerd worden. Als het nodig is, betaalt Marga daar wel aan mee, zo zegt ze tegen de rechter. Buren Wim en Annelies blijken dus te zeuren om niets, ze krijgen volledig ongelijk. Zelfs het 'bruidspaartje' uit de kikkerverzameling is niet beschadigd door Marga. De uitslag zorgt toch wel voor een plottwist in het tv-programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, waarbij de klagende buren vaak het gelijk krijgen.

Kijkers blij voor Marga

Kijkers op socialmediakanaal X vinden de uitspraak van Mr. Bart Beuving net als Marga helemaal prima. Wel zijn ze bang dat Marga nog niet van de beschuldigingen en klachten af is. Zo weigeren Wim en Annelies na de zitting Marga de hand te schudden. Tja...

Lees ook: Mr. Frank Visser-kijkers zien bizarre ruzie tussen Olga en Teunie over fout parkeren

Beeld: Screenshot uit 'Mr. Frank Visser Doet Uitspraak' / KIJKnl