Alles wat je wilt weten over een lipflip

Beauty door Juliët

Ooit al eens gehoord van de lipflip? Dit is een behandeling waarbij je op een subtiele manier volle lippen krijgt. Maar hoe werkt deze behandeling precies en is het anders dan lipfillers? Wij gaan je vertellen hoe de procedure werkt. Kom erachter of lip flip wat voor jou is.

Wat is een lipflip?

De eerste belangrijke vraag is natuurlijk, wat is een lipflip? Vaak bij volle lippen denken we aan fillers, maar bij een lip flip gaat het net even adners. We gebruiken dan namelijk botox. Dit middel zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht tussen de spier en zenuwwen als het ware stil worden gelegd. Je bovenlip zou hierdoor minder naar binnen trekken. Met je mondkringspier kun je verschillende soorten bewegingen maken. Zodra de spier overactief wordt kan het zo zijn dat die meer naar binnen trekt. Door een kleine hoeveelheid botox te injecteren zorg je ervoor dat die beweging minder wordt. Je lip is hierdoor meer te zien. Wanneer werkt een lipflip nu het beste? Voor de mensen dus die een overactieve mondspier hebben. Mocht je dus een lipflip willen nemen, adviseer je dan altijd even goed door de arts.

Lipflip vs lipfillers

Mensen halen nog wel eens botox en fillers door elkaar. Eigenlijk zijn het heel ander soort producten. Botox legt namelijk de spier stil, terwijl fillers juist een gebied opvullen. Als jij dus echt vollere lippen wil, ga je voor filelrs. Een lip flip kan je lippen groter laten lijken, maar je krijgt er geen extra volume door.

Procedure

Hoe werkt de procedure dan precies? In het begin ga je altijd bespreken wat de reden is waarom je je aan je lip stoort. Vervolgens gaan ze je gezicht bestuderen. Voornamelijk je lach en lippen. Zodra alles in kaart is gebracht, wordt er een plan gemaakt. Red je het alleen met botox of moet er meer gebeuren? Zodra de arts besluit dat je een lip flip mag nemen, is het tijd om in de stoel plaats te nemen. Eerst de huid even goed schoonmaken en dan worden er een paar prikjes gezet. Dit doen ze boven het randje van de bovenlip. Dit gebeurt zonder verdoving. De lip is dan wel gevoelig, maar deze paar prikjes zijn zo gepiept.

Wanneer werkt een lip flip?

Per persoon verschilt dit heel erg. Over het algemeen begint het na drie of vier dagen te werken. Pas na twee weken heb je volledig effect. Mocht het nog geen resultaat geven, dan kan het zijn dat er een beetje bij moet. Je kan dan beter met wat minder beginnen en er later wat bij doen. Zodra het er namelijk inzit, zit het erin. Voor de meeste mensen is eht zo dat een lip flip ongeveer twee tot drie maanden werkt. Je kan nog wel meer botox bij spuiten, maar dan loop je het risico dat je te veel beweging uit de lip haalt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat je daarom altijd goed adviseren!