6x Valentijnscadeaus die niet te zoetsappig zijn

Relaties door Kyra

Valentijnsdag is dé dag om de liefde tussen jou en je partner te vieren. Door de jaren heen is deze dag commerciëler geworden. Elke winkel brengt producten uit en deze liggen dan ook al vroeg in de schappen. Het gangpad kleurt rood door producten bedrukt met hartjes, teddyberen en chocolade. Super standaard en let’s be honest, enorm zoetsappig. Wil jij niet meedoen met deze Valentijnsdag rage, maar toch iets geven aan je partner? Dan ben je hier op het juiste adres.

Lees ook: Bijna Valentijnsdag: dit zijn leuke unieke dates voor jou en je partner

Dé valentijnscadeaus

Anti-Valentijnskaart

Deze kaarten zijn ontstaan uit het idee “Je houdt toch het hele jaar van elkaar?”. Voor velen heeft Valentijnsdag geen toegevoegde waarde. Wil je tóch iets geven aan je partner, maar niet over de top zijn? Kijk eens naar anti-Valentijnskaarten. Deze kaarten zijn precies het tegenovergestelde dan wat je verwacht van een standaard Valentijnskaart. In plaats van “I love you” voegen ze er “maar ruim alsjeblieft je troep op” eraan toe. Vaak zijn ze ook sensueler geschreven. De teksten zijn grappig, maar toch zit er wel een lief tintje aan.

Iets persoonlijks

De grootte van een cadeau staat niet gelijk aan de hoeveelheid liefde die je voor diegene voelt. Iets intiems en kleins is zeker gepast. Kijk eens naar cadeaus die een betekenis hebben voor jullie relatie. Waar is de eerste date geweest? Wanneer zijn jullie officieel bij elkaar gekomen? Zulke cadeaus hebben veel meer impact dan een doos chocolade van de supermarkt. Voor sommigen is dit alsnog te zoetsappig, maar het is in ieder geval al een stuk minder zoetsappig dan wat mogelijk is tegenwoordig.

Just be together

Valentijnsdag betekent niet dat je iets moet geven aan de ander. Ook is het geen verplichting om uit eten te gaan of helemaal lovey dovey te zijn buiten. In je eigen huis, gewoon met elkaar zijn is vaak al goed genoeg. Maak de dag vrij voor elkaar en laat zien dat alle aandacht op de ander ligt. Zorg ervoor dat je de dag zelf geen verplichtingen meer hebt, door bijvoorbeeld de boodschappen een dag van tevoren te doen. Eigenlijk ben jij zelf dan het cadeautje.

Iets wat de ander écht interesseert

Koop niet een standaard cadeau, maar kies iets wat je partner echt leuk vindt. De optie is er altijd om je wederhelft een cadeau te geven, maar soms heb je dat extra zetje nodig van een speciale dag. Zorg er wel voor dat de ander er iets aan heeft. Houd je partner van sporten, maar is de lifting belt van de week kapot gegaan? Goed idee om een nieuwe aan te schaffen! Cadeaus waarvoor je specifieke informatie nodig hebt, zoals een ringmaat of een broekmaat, zijn wel tricky. De maat die de ander vorig jaar had, is hoogstwaarschijnlijk niet meer hetzelfde. Tenzij je hier achter komt zonder verdacht te lijken, is dit een no-go.

Vier het een andere dag!

Heel simpel, maar verplaats Valentijnsdag naar een andere datum. Zo neem je het gevoel van verplichting weg, maar vier je toch de liefde extra samen. Kies een dag uit dat voor jullie beiden uitkomt en plan iets dat jullie écht leuk vinden om te doen. De potentie voor een date night is er altijd, maar die extra gelegenheid geeft je nóg meer reden om het ook echt te plannen.

Comfort

Gun elkaar comfort. Een heerlijk warm dekentje, een zelf warmende kruik of een warmtekussen. Vooral voor de winterdagen is dit een must-have. Februari heeft nogal een wisselende temperatuur. Het ene jaar is het de hele maand superkoud, terwijl het jaar erop de thermometer ineens 15 graden aantikt. Als je ook nog eens een product van goede kwaliteit koopt, ben je er zo jaren mee zoet.