Married At First Sight-kijkers hebben twijfels bij David en 'veel spontanere' Kim

Media door Jennifer

Op het moment dat Kim (34) en David (34) worden voorgesteld in Married At First Sight, zijn de tv-kijkers enthousiast. Het koppel straalt op hun huwelijksdag, alleen hebben ze wel twee totaal verschillende karakters. Je zou denken: opposites attract. Toch hebben kijkers op social media wat twijfels bij de match. Lukt het Kim om David meer uit zijn hoofd en schulp te krijgen?

Kim en David in Married At First Sight

Dit seizoen van Married At First Sight zijn de tv-kijkers een stuk kritischer op de koppels en experts. Op social media wordt tijdens de uitzending veel gediscussieerd over de verschillende matches, waarbij volgens kijkers al een paar 'mismatches' tussen zitten. Gelukkig gaat het bij sommige huwelijken ook goed, zien we bijvoorbeeld bij Jeppe en Jantine en Kim en David. Laatstgenoemden kregen een heleboel positieve reacties op hun huwelijksceremonie. Veel kijkers noemen hen een 'leuk stel' en zien wel een positief einde aan de horizon. Kim en David konden tijdens het huwelijk meteen goed met elkaar lachen, vooral wanneer Kim een grappige opmerking maakte. Op een gegeven moment kreeg David de trouwring niet om bij haar, waarop ze zei: "Gewoon doorduwen!" Vervolgens kwam er gelach uit de zaal, waarna trouwambtenaar Marielle Jongemans zei: "We hebben een beelddenker in de zaal!"

Verschillende karakters

Wel zitten zeker nog wat haken en ogen aan hun huwelijk. Zo is Kim een naar eigen zeggen overenthousiast persoon. "Als ik iemand leuk vind, wil ik veel moeite doen om bij iemand te zijn," vertelt ze voorafgaand aan het huwelijk tegen expert Anne Campagne. Misschien is dat ook een beetje verlatingsangst. Volgens haar is ze mogelijk inderdaad bang om de ander kwijt te raken. Alleen kan dit overenthousiaste gedrag iemand wel afschrikken. David zit op zijn beurt veel in zijn hoofd. Al is er volgens hem meer ruimte voor gevoel "dan mensen denken". Wel probeert hij normaal gesproken conflicten te vermijden. Hierdoor heeft hij wel de neiging om zichzelf weg te cijferen.

Kim en David hebben dus wel erg verschillende karakters. Kim lijkt namelijk ook iets volwassener dan David. Zo is Kim momenteel werkzaam als juf, terwijl David nog steeds een studie volgt. Wel is hij daarnaast ook bezig als consultant. Ondertussen woont hij bij zijn moeder, omdat hij momenteel geen eigen woning kan krijgen. Zijn oude koopwoning had hij verkocht, toen hij een tijdje naar Zweden ging voor de studie.

Voelt vertrouwd

Nu doen ze allebei mee aan Married At First Sight en hopen ze allebei op een goed huwelijk. Wie weet is dit het begin van een 'huisje, boompje, beestje' voor Kim en de start van David zijn écht volwassen leven. Tijdens de huwelijksreis in aflevering 8 zegt David dat het wel vertrouwd voelt met Kim: "Ze voelt niet als een vreemde." Wel zijn ze nog niet echt intiem, al hebben ze hier allebei nog geen moeite mee. Ze zien wel hoe het loopt. "We staan allebei voor alles open," vertelt Kim. Toch blijven hun verschillende karakters erg opvallend. Zij is duidelijk een veel spontaner dan hij, dat merkt David zelf ook. "Kim is een stuk spontaner dan ik," zegt hij voor de camera. "Ik ben dan toch meer de planner, de denker. Ik zit nog erg veel in mijn hoofd." Gelukkig lijkt Kim wel haar best te doen om David uit zijn hoofd te krijgen. Ze noemt het wel grappig, omdat ze totaal het tegenovergestelde is. David suggereert dat dit onderdeel is van het experiment. "Ik had het wel aangegeven, dat ik iemand nodig heb die me eventjes een schop onder de reet geeft," legt hij uit. Kim vindt dat op dit moment gelukkig wel leuk, zegt ze. Dat is goed nieuws voor David, die af en toe wel een "kriebeltje" voelt bij Kim. Aww... Alleen vindt hij het nog te vroeg om dit verliefdheid te noemen.

Twijfels bij kijkers

Door de totaal verschillende karakters hebben sommige kijkers op socialmediakanaal X wel twijfels over Kim en David. Ook al zegt men altijd "opposites attract". De kijkers hopen in ieder geval dat David niet te lang in zijn hoofd blijft. Dat hij een 'schop onder zijn reet' nodig heeft, vindt Kim nu niet erg. Alleen kunnen ergernissen later altijd nog komen natuurlijk. Gaat het Kim lukken om David uit zijn hoofd en schulp te krijgen?

Lees ook: Married At First Sight-kijkers niet te spreken over Anneke: "totaal gevoelloos"

Beeld: Screenshot uit 'Married At First Sight' RTL / Videoland