Verrassing: Taylor Swift kondigt onverwachts nieuw album aan tijdens Grammy's

Celebs door Jennifer

Voor wereldster Taylor Swift en haar Swifties zijn de Grammy's 2024 momenteel de beste avond van het jaar. Niet alleen verbreekt de zangeres een record, ook heeft ze groot nieuws voor de fans. Tijdens één van haar awardspeeches kondigt ze namelijk onverwachts een nieuw album aan. OMG!

Taylor Swift komt met nieuw album

Het aangekondigde nieuwe album van Taylor Swift komt ietwat onverwachts bij de fans. Momenteel is de singer-songwriter namelijk nog volop bezig met het releasen van haar re-recordings. Eerder nam ze haar eerste zes albums opnieuw op, waarvan de masters waren 'gestolen' door haar oude platenmaatschappij. Op deze manier wil ze de rechten van haar oude muziek weer terugkrijgen. Dat is al aardig gelukt en alleen reputation en haar self-titled debuutalbum zijn nog over. Online gingen daardoor al geruchten, dat één van deze albums eraan kwam. Alleen had Taylor kennelijk nog een snack voor tussendoor.

Releasedatum

Tijdens haar awardspeech op de Grammy's voor Best Pop Vocal Album. "Ik wil de fans bedanken door jullie een geheim te vertellen," begint ze op een gegeven moment. "Dat ik de afgelopen twee jaar voor jullie verborgen heb gehouden." Vervolgens begint het al te dagen bij aanwezige fans in het publiek. Het gegil wordt alleen maar luider, wanneer ze dan haar "gloednieuwe album" aankondigt. Oeh!

Het nieuwe heet The Tortured Poets Department en wordt gereleaset op vrijdag 19 april 2024. Echte fans kunnen het album echter nu al pre-orderen via haar website. Het album heeft in totaal zestien nieuwe liedjes inclusief de bonustrack The Manuscript.

Record tijdens Grammy's

Zoals gezegd verbreekt Taylor tijdens de Grammy's 2024 ook een record. Tijdens de grote, muzikale awardshow ontvangt ze namelijk voor de vierde keer de award voor Best Album. Daarmee breekt ze een record in de geschiedenis van de Grammy's. Als verrassing reikt zangeres Céline Dion, die sinds een tijd kampt met gezondheidsproblemen, de award uit aan Taylor voor haar album Midnights. Eerder ontving ze al Grammy-awards in de categorie Best Album voor folklore (2021), 1989 (2015) en Fearless (2010).

Lees ook: Wil je zien: Taylor Swift zingt liedje als eerbetoon aan overleden fan