Kritiek op gewicht Adele en Kelly Clarkson

Celebs door Redactie Ze.nl
Na de uitreiking van de Grammy?s, barstte er op Twitter een hele discussie los. Niet over wie er (on)terecht een award had gewonnen. Nee, de meningen waren sterk verdeeld over het gewicht van zangeressen Adele en Kelly Clarkson.
 
Misschien zaten sommigen van jullie zaterdagavond wel vol spanning achter de buis. Want de prestigieuze Grammy-uitreiking werd na vorige week op de Amerikaanse televisie, ook ein-de-lijk in ons koude kikkerlandje uitgezonden! En heel Nederland kon zien hoe Adele en Kelly Clarkson werden beloond voor hun muzikale kunsten en een gouden beeldje in ontvangst namen. 
 
Geheel verdiend volgens heel tv-kijkend Amerika (en Nederland), maar niet iedereen is er blij mee. Want de zangeressen zouden een verkeerd rolmodel zijn voor jonge meisjes. Waarom? Door hun overgewicht? 
 

 
Nadat er op Twitter de ene na de andere tweet over de vollere dames de wereld in werd gestuurd, nodigde de Amerikaanse nieuwszender Foxnews een diëtiste in de studio uit. En die was het er volledig mee eens: Adele en Kelly moeten de overtollige kilo?s kwijt. 
 
Kilo's kwijt
?Het succes van celebs met overgewicht geeft zwaarlijvige mensen een excuus. Ze zullen denken: kijk eens wat die vrouwen bereiken ondanks hun overtollige kilo's. Ik hoef mijn eetproblemen niet onder ogen te komen?, volgens de voedingsdeskundige. 
 
De diëtiste probeerde haar boodschap te verzachten door continu om haar punt heen te draaien, maar het hoge woord kwam eruit: Adele en Kelly zijn te zwaar en moeten echt afvallen. Maar voor de zangeressen is dat eigenlijk oud nieuws. Al jaren krijgen de dames kritiek op hun vollere lichaam. Alleen lijkt Adele zich daar (gelukkig) echt niet druk om te maken. "Ik zal alleen op dieet gaan als mijn gezondheid of seksleven eronder lijdt. Ik hoef er helemaal niet uit te zien als al die modellen op de covers van magazines. Ik representeer de meerderheid van de vrouwen en daar ben ik trots op", aldus Adele. En ook medezangeres Kelly blijft lekker wie ze is, gewoon met een maatje meer. 
 
Benieuwd naar het ?advies? van de Amerikaanse voedingsexpert? Kijk hieronder het interview met Foxnews
 
fout in embed: media provider niet ondersteund
 
Wij vinden, zeker na de bevalling van haar eerste kindje, dat Adele er prachtig uitziet. Net zoals haar collega Kelly. En jij?