Lenie denkt dat déze bewoner de finale van Big Brother gaat halen: "daar ben ik van overtuigd"

Media door Jennifer

De tweede liveshow van Big Brother is alweer achter de rug. Dit betekent ook, dat er een tweede bewoner het huis heeft verlaten. Ah oh! Al zullen kijkers tevreden zijn met de uitslag. Het is namelijk de volgens hen bazige Lenie (52), die de studio binnenstapt via de draaideur. Iets waar hij natuurlijk niet op had gehoopt, maar gelukkig heeft hij er vrede mee. Nu juicht hij het meest voor déze bewoner, waarvan hij denkt dat het een finalist wordt.

Lenie over Big Brother

Op het moment dat Lenie wordt genomineerd in Big Brother, hangt eigenlijk direct een groot rood kruis boven zijn hoofd. Fucked up-week lijkt voor hem letterlijk te eindigen met een fucked up-moment. Een hoop kijkers van het populaire realityprogramma waren namelijk totaal geen fan van de bewoner met een nogal opvallend karakter. Zo zorgt hij in het begin meteen voor regels in het huis, waardoor alles er spik en span uit blijft zien. Hij helpt de grote 'big bro' graag een handje. Dit tot irritaties van kijkers op social media, die niets hebben met het gedram van Lenie. Al blijkt de wereld binnen het huis anders dan de buitenwereld. De meeste kunnen namelijk wel redelijk overweg met Lenie. Toch ontstaat op een gegeven moment een flinke ruzie tussen hem en Ashley, wanneer hij onder meer zijn koffer terugkrijgt in ruil voor geld.

Koffer-gate

In het huis verschijnen op een bepaald moment de koffers van Lenie, Tyron en Tom in een draaideur. Ze kunnen hun koffers eindelijk terugkrijgen, maar natuurlijk gaat dat niet zomaar. Big Brother wil hier wel een deel uit de pot voor terug. Vooral Ashley stribbelt hier erg op tegen. Ze wordt dan ook erg boos, wanneer Lenie ineens nonchalant op de knop drukt met zijn voet. Het lijkt bijna per ongeluk, maar toch gelooft Ashley het niet. Al blijkt later in de liveshow op zaterdag, dat Lenie het weldegelijk per ongeluk heeft gedaan. "Ja, man. Het ging verkeerd," reageert hij op presentatrice Geraldine Kemper.

Helaas voor Lenie lijkt de koffer-gate het begin van zijn ondergang. Hij wordt namelijk dus toch genomineerd. Daardoor krijgen kijkers thuis de macht over hem, de teruggekeerde bewoner Ashley en Lenies duo-lid Alice. Alice blijkt van deze drie een grote favoriet en maakt al snel de meeste kans op een terugkeer in het huis. De strijd gaat dus vooral tussen 'rivalen' Lenie en Ashley. Al blijkt in de liveshow Lenie uiteindelijk de zwakste schakel. Zijn draaideur opent helaas in de studio bij Geraldine en mede-presentatrice Tatyana Beloy. Aww...

Tyron in finale?

Natuurlijk vindt Lenie het zelf jammer, dat hij er nu al uit ligt. "Het voelt altijd klote," vertelt hij in een interview met RTL. "Je wilt alleen maar verder, verder, verder." Al kan hij er gelukkig wel mee leven, dat hij weer naar huis moet. Hij heeft naar eigen zeggen een "fantastische tijd" beleeft. "Ik ben in het huis gekomen om mijn spel te spelen. En dat heb ik wel redelijk goed gedaan, vind ik," aldus Lenie. Hij is trots op zichzelf, dat hij onder meer altijd zichzelf is gebleven. Ondanks dat Big Brother een "mindfuck" is.

Nu hij zelf eruit is, hoopt hij dat bewoner Tyron de finale van Big Brother haalt. Dat is zijn favoriete kandidaat in het huis. "Tyron is een persoon, die echt in de finale kan komen. Daar ben ik van overtuigd," vertelt hij. Hij wenst hem veel succes tijdens zijn avontuur. "Tyron, zet 'm op, pik," reageert hij voor de camera met een hartje. We gaan het zien!

Lees ook: Aha! Lenie uit Big Brother blijkt een tv-bekende (en kun je hier van kennen)