Oh no! MAFS-kijkers verbijsterd tijdens trouwjurken-jacht van Anneke: "zo niet flatterend"

Media door Jennifer

In Married At First Sight worden deelnemers op basis van wetenschap gematcht, waarna ze meteen in het huwelijksbootje stappen. In de nieuwste aflevering is het de beurt aan Anneke en Dirk, die eerst natuurlijk op jacht gaan naar trouwkleding. Alleen grijpt Anneke tijdens haar zoektocht naar een trouwjurk een paar keer mis. Het wordt zelfs bijna fashion disaster, maar gelukkig bestaan er goede kledingmakers!

Anneke en Dirk in Married At First Sight

Ook ouderen willen soms nog graag in het huwelijksbootje stappen. Zo doen dit seizoen van Married At First Sight de 60-jarige Anneke en 67-jarige Dirk mee aan het liefdesexperiment. Al zijn beide deelnemers oud, maar wel jong van geest. Zo doet de energieke Anneke regelmatig een potje tennis in haar vrije tijd. Daarnaast heeft ze ook een grote groep vrienden. Helaas lukt het in de liefde alleen nog niet. Wel heeft ze natuurlijk een verleden achter zich. Zo was ze ooit getrouwd. Alleen is haar man helaas overleden door een ernstige ziekte. Inmiddels is ze daar gelukkig overheen en weer ready voor een nieuwe partner. Maar hopelijk geen foute man, waar ze volgens zichzelf op valt. Ze valt namelijk op goed geklede mannen met en vlotte babbel, en die blijken dus vaak fout.

Hopelijk is Dirk een uitzondering. Hij is namelijk zeker een opvallende verschijning met een eigen kledingstijl, bestaande uit onder meer vrolijk gekleurde overhemden. Maar Dirk blijkt ook een zorgzaam familiemens, waardoor hij vast ook het gezelschapsmens is waar Anneke naar zoekt. Aan gezelschap geen gebrek namelijk in Dirks leven: hij heeft niet alleen drie zoons en een dochter, maar ook zes kleinkinderen. Zo, hé! Ook hij is lang getrouwd geweest, maar dat blijkt toch niet de juiste relatie. Door de breuk zat hij er wel even doorheen, maar dankzij therapie heeft hij "oudzeer verwerkt". Nu is hij weer klaar voor een nieuwe liefde, die hopelijk ook houdt van dansen. Dat doet Dirk namelijk graag en om precies te zijn een stijldans.

Slechte keuze in trouwjurken

Het belooft dus veel goeds voor de eerste dans tijdens het huwelijksfeest. Maar voor een huwelijk hebben Anneke en Dirk eerst trouwkleding nodig natuurlijk. Alleen levert de zoektocht naar met name trouwjurken voor Anneke nogal wat reacties op van kijkers op social media. Van tevoren geeft Anneke aan, dat ze houdt van een elegante, stijlvolle en klassieke stijl. De eerste trouwjurk past qua stijl zeker in het straatje. Alleen blijkt de jurk niet erg flatterend, zien ook de vriendinnen van Anneke. "Eigenlijk heb je een soort bilspleet op je rug," aldus één van de vriendinnen.

De tweede jurk valt bij haar vriendinnen wel in de smaak, alleen vindt Anneke het zelf iets te stijf. Uiteindelijk gaat ze dan ook voor een andere jurk, die blijkbaar door zowel haarzelf als haar vriendinnen én de winkelmedewerker is goedgekeurd. Alleen zien de kijkers op socialmediakanaal X toch nog wat haken en ogen aan de trouwjurk. Volgens hen is het helaas niet de mooiste trouwjurk. Al gaat het volgens sommige kennelijk vaker mis dit seizoen: "Ik blijf erbij: dit is het seizoen van de slecht gekozen jurken."

Gelukkig voor Anneke (en de kijkers) wordt de trouwjurk voor het moment suprême meer op maat gemaakt. Het zit stukke beter, wanneer ze de trouwzaal binnenloopt en oog in oog staat met haar aanstaande Dirk.

Lees ook: MAFS-kijkers verbazen zich over reactie Malou op huwelijksreis: "wat een ondankbaar kind"

Beeld: Screenshot uit 'Married At First Sight' RTL / Videoland