Deze psychotherapeut onthult waarom we in 2024 orgasmes als 'prioriteit' moeten zien

Intiem door Zita

Alle goede voornemens vliegen ons om de oren. Van Dry January tot meer sporten, we doen begin van het jaar allerlei dingen om onze gezondheid een boost te geven. Iets wat onze gezondheid een échte boost geeft volgens psychotherapeut Lakiah, zijn orgasmes. We mogen deze volgens haar veel meer prioriteit geven in 2024.

Meer orgasmes in 2024

Lakiah, psychotherapeut en selfcare coach is op TikTok (@selfcareblogic) razendpopulair met zo’n 19.6K volgers. In haar TikTok waar het ze onderwerp ‘orgasmes’ uitlicht, is ze straight tot he point: “Orgasmes verbeteren je mentale gezondheid, punt.” Lakiah studeerde jarenlang ‘seksualiteit’ en weet één ding zeker: meer prioriteit hebben voor je zelfgenot kan je leven op een goede manier veranderen.

@selfcareblogic

Voordelen van een orgasme

Het is niet voor niks dat Lakiah dit met haar volgers deelt. Er zitten namelijk inderdaad ontzettend veel voordelen aan het hebben van een orgasme. Zo vergroot het het zelfvertrouwen over je lichaam, je krijgt een positiever zelfbeeld. Ook verbetert het je slaap, doordat er een hoop endorfine stofjes vrijkomen na een orgasme. Lakiah beweert dat je je over het algemeen vrolijk voelt door het hebben van een orgasme. Ook doordat je hersenen de stofjes ocytocine en dopamine vrijmaken, heb je minder last van bijvoorbeeld angsten. Pak je satisfyer en dus maar bij!

Een beter seksleven

Lakiah is van mening dat een gezond seksleven, met jezelf of met een ander, heel belangrijk is. Niet voor niks dat zij dus zegt dat we het in 2024 meer als prioriteit moeten zien. Een orgasme zorgt voor meer zelfvertrouwen en dat is iets wat we iedereen gunnen. Zie dit dus als een teken om er meer mee bezig te zijn.

Niet alleen het hebben van meer orgasmes of in touch zijn met je eigen lichaam zorgt voor een beter seksleven. Ook andere dingen zijn van invloed op je seksleven. Zo is het andere goede voornemen Dry January ook van positieve invloed op je seksleven. Alcohol heeft namelijk invloed op je hormonen en zo ook op je ‘seks’ hormonen. Geen alcohol drinken heeft soms zelfs een effect binnen relaties. Waarom? Als je stop met alcohol drinken, voel je je vrolijker en gezonder en krijg je meer zelfvertrouwen. Dat zijn dingen die we juist graag hebben in de slaapkamer.

Dus, haal die vibrator uit je nachtkastje, sleur je partner mee naar de slaapkamer en laat de alcohol even staan. Op naar een gezond seksleven in 2024!