De coquette trend op TikTok loopt iets uit de hand: dit is waarom

De maatschappij door Maya Luz

TikTok is en blijft een hoekje van het internet dat ons verbaast. Trends op deze app komen en gaan en soms zijn ze te gek voor woorden. Een trend die weer lekker uit de hand loopt, zoals dit altijd gebeurt op TikTok, is de coquette trend. Dit is waarom.

Lees ook: TikTok heeft een nieuwe relatietheorie: dit moet je erover weten

Wat is coquette?

De coquette trend is een modetrend die al een tijdje erg hip is op TikTok. Het is een erg vrouwelijke look waarbij er veel roze gedragen wordt, maar ook veel hypervrouwelijke silhouetten en stofjes van pas komen. Denk aan ballerinacore. Coquette outfits maken gebruik van veel kant, de kleur roze, korsetten en strikjes. En precies dat laatste is waar de trend lichtelijk uit de hand is gelopen.

@jinnyannn

day 1 of dressing in different aesthetics until i find my style THE COQUETTE AESTHETIC 🎀🩰✨which style should i try next?

♬ Cruel Summer - Taylor Swift

De trend loopt ietwat uit de hand

Net als met iedere hippe aesthetic op TikTok, moeten er grapjes over gemaakt worden. Bij de coquettecore trend is voornamelijk het dragen van strikjes in het haar de aanleiding geweest voor de grapjes. TikTok is natuurlijk de plek waar de trends ontstaan, maar dat betekent niet dat ze hier ook niet het slachtoffer kunnen worden van een meme. Coquettecore heeft zo langzamerhand het meme niveau bereikt. Maar hoe gebeurt dit precies?

@sadaf.bunmum Coquette Nepte 🎀 #coquette #coquetteaesthetic #coquettebunnys #bunny #rabbit #fyp ♬ Henna Timar - ⭐️

TikTok gebruikers maken grapjes over de trend door deze toe te passen op van alles en nogwat. Alles kan opeens coquette zijn. Van ons eten tot onze huisdieren. Niks is te gek. Op TikTok zie je dan ook veel video's waarbij mensen een schattig strikje binden om hun waterfles, of zelfs een stuk kaas. Het toont eigenlijk een beetje aan hoe absurd de modetrends op TikTok zijn geworden. Er is op zichzelf niks mis met de coquette aesthetic en het willen dragen van deze style. Wel is er op TikTok sprake van een overvloed aan verschillende aesthetics en subcultureren. Dit verklaart wat ons betreft enigszins waarom mensen niet iedere aesthetic meer serieus nemen. Gelukkig komen er grappige memes uit voort, precies waar TikTok zo goed in is!

@kelsyhihi kroquette #coquette #lanadelrey #kroket ♬ Henna Timar - ⭐️

Lees ook: Doe jij aan Dry January? Dit zijn alle voordelen op een rijtje