Wacht effe: komt Britney Spears na jaren weer met een nieuw album?

Celebs door Jennifer

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar levert nu al grote verrassingen op. Zo gaat nu rond op internet, dat Britney Spears - de iconische pop princess uit de 90s en zero's - bezig is aan een nieuw album. Wacht, wát? Bijna een decennium geleden kwam haar laatste studioalbum uit. Maar nu zouden grote artiesten als Charli XCX en Julia Michaels bezig zijn met liedjes voor Britneys tiende studioalbum. OMG!

Nieuw album van Britney Spears?

Tegenwoordig komt Britney Spears vooral in de media met haar Instagramposts, waarin ze bijvoorbeeld weer een of ander dansje doet. Al is de kans groot, dat je haar ook nog kent van grote hits als Baby, One More Time en Oops! I Did It Again. Daarnaast heeft ze in de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten als artiest. Zo heeft ze vorig jaar het liedje Mind Your Business uitgebracht samen met will.i.am. Vervolgens bracht ze daarvoor in 2022 het liedje Hold Me Closer uit met Elton John.

Maar nu lijkt het er dus op, dat Britney met eigen nieuw album komt. Wacht, wát? Haar laatste studioalbum Glory stamt alweer uit 2016, waarna ze er even tussenuit is gegaan. Dit vanwege haar gevecht tegen de curatele, die haar vader over haar had. In 2021 werd ze na dertien jaar eindelijk bevrijd van haar vader.

Samenwerking met Charlie XCX

Een nieuw album van Britney klinkt dus reuze interessant. Ze heeft natuurlijk aardig wat meegemaakt. Daarnaast schrijft ze volgens bronnen liedjes samen met grote artiesten als Charlie XCX en Julia Michaels. Charlie kun je kennen van haar hit Break The Rules en Julia van There's No Way en If The World Was Ending. Het zijn twee popartiesten die momenteel populair zijn bij de jonge generatie. Een combinatie van zulke jonge popsterren en een oudere, iconische popster klinkt perfect, right?

Hoewel het gerucht over een nieuw album van Britney rondgaat, weten we hier verder nog niet veel over. "Het Britney-album wordt topgeheim gehouden," vertelt een bron aan The Sun. "Er wordt achter de schermen al een tijdje gewerkt aan een reeks geweldige nummers om Britney with a bang terug te brengen." Volgens dezelfde bron hopen ze het album nog dit jaar uit te brengen. Nou, we gaan het zien!

Meer op Instagram

Lees ook: Britney Spears en Sam Asghari verliezen hun baby door een miskraam