Dave Roelvink gaat mensen met verslaving helpen: "wil social media op goede manier inzetten"

Celebs door Jennifer

Van een verslaving kom je niet zomaar af. Daar moet je wel iets voor doen. Dave Roelvink deed iets aan zijn verslaving in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Nu hij zelf helemaal clean is, lijkt zijn gedachtegang ook veranderd. Zo wil hij graag iets doen voor andere mensen met een verslaving. Via zijn Instagram gaat hij daarom mensen met een verslaving helpen.

Dave Roelvink gaat mensen met verslaving helpen

Dat afkicken van een verslaving niet makkelijk is, weet Dave Roelvink inmiddels als geen ander. Hij was op een gegeven moment afgekickt en leefde ruim twee jaar zonder drank en drugs. Echter kreeg hij daarna tóch een terugval. Daarom ging hij weer naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Daar is hij nu een aantal maanden uit en met Dave gaat het alweer goed. Alleen weet hij dat veel andere mensen nog steeds met een verslaving strugglen. Daarom grijpt Dave nu in. "2023 was een pittig jaar, maar in een hoekje zitten huilen dat staat me niet," schrijft hij onder een recente video. Alle steun die hij heeft gekregen tijdens zijn herstelproces, hebben hem aan het denken gezet. Hij wil zijn social media "op een goede manier inzetten". Daarom gaat hij andere mensen met een verslaving helpen, zo vertelt hij in de video op Instagram.

Leven in herstel

Eerder schreef hij in een Instagrampost al, dat "verslaving een chronische ziekte is". "Het is een levenslange strijd en geen tijdelijk iets," zei hij destijds. Daarom wil hij graag zijn ervaringen met afkicken delen met andere mensen, die net als hij worstelen met een verslaving. Volgens hem is het belangrijk, dat iemand zichzelf gaat ontwikkelen. Men moet andere normen en waarden creëren, aldus Dave. "Ik heb wel drie jaar in herstel geleefd, dus daar heb ik veel in geleerd," vertelt hij. Op zijn social media wil hij bijvoorbeeld iets vertellen over ademhalingsoefeningen en meditaties. "Alles wat mij helpt om een vrolijker, gelukkiger en beter mens te worden," legt hij uit.

Dave zijn nieuwe rol als 'verslavingscoach' zorgt wel voor een fijne afleiding. Niet lang geleden ging het namelijk uit met zijn vriendin Jazzlyn, waarmee hij zo'n 3,5 jaar samen was. Ze hebben samen ook een zoontje, Dean. Het was dan ook een pijnlijke beslissing voor het koppel. "Pijnlijk om te moeten accepteren dat ons gezin uit elkaar valt, waar ik zo trots op ben," vertelde Dave destijds in een statement op Instagram. Ze vonden het allebei wel belangrijk om alles goed te regelen rondom zoontje Dean: "We hebben goede afspraken gemaakt over de omgangsregeling." Nu focust hij zich op zijn zoontje, familie, eigen herstel én dus de hulp aan andere mensen met een verslaving.

Meer op Instagram

Lees ook: Zien: Hilarische throwback van Dave en Donny Roelvink