Nieuwjaarsdoelen die je wél moet volhouden in 2024

Vrije tijd door Esra

Nog een paar dagen en dan gaan we alweer het nieuwe jaar in. Heb jij jouw nieuwjaarsdoelen al opgesteld? Ieder jaar weer beginnen heel veel mensen op 1 januari weer met hun goede voornemens, maar of ze dit volhouden is vaak maar de vraag. Wij delen daarom een aantal nieuwjaarsdoelen die je écht moet volhouden in 2024.

Minder schermtijd

Dit nieuwjaarsdoel spreekt waarschijnlijk al voor zich. Veel mensen hebben voordat ze hun bed uitstappen alweer liggen te scrollen op sociale media. Probeer je mobiel eens wat vaker aan de kant te leggen. Niet alleen is het vaak slecht voor je ogen en mentale gezondheid, ook kost je het veel tijd die waarschijnlijk wel beter te besteden is.

Lees ook: Deze tradities en gewoontes worden vaak gedaan tijdens oud & nieuw 

Leer nieuw dingen

Om jezelf te ontwikkelen moet je ervoor open staan om nieuwe dingen te leren. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe hobby of probeer nieuwe recepten uit. Deze dingen hoeven dus helemaal niet groot te zijn, maar dat mag natuurlijk wel. Ga eens bij jezelf na: ‘wat heb ik altijd al willen doen?’ en ga vervolgens daarmee aan de slag.

Let op jezelf

Over het algemeen zijn Nederlanders heel individualistisch. Hoewel we écht wel van de mensen om ons heen houden, willen we ook het beste voor onszelf. Ga in 2024 daarom goed voor jezelf zorgen. Stel allereerst prioriteiten aan je eigen gezondheid, maar let ook op jezelf in financieel opzicht.

Doe waar je blij van wordt

‘Doe waar je blij van wordt’ sluit mooi aan bij het vorige kopje ‘let op jezelf’. Het doen van dingen waar je blij van wordt, zal alleen maar positieve effecten hebben op jouw mentale en fysieke gezondheid. Het is jouw leven, dus waarom zou je je leven dan vullen met dingen waar je niet blij van wordt. Heb jij altijd al een reis naar Amerika willen maken? Wie houdt je tegen?

Zorg voor een goede structuur

Naast dat het goed is dat je doet waar je blij van wordt, moet je natuurlijk wel realistisch blijven. Om geld te verdienen zal er wel gewerkt moeten worden en om een diploma te willen halen zal je wel moeten studeren. Zorg daarbij voor een goede structuur én plan ook rustdagen in, want ook die heb je nodig om op je best te zijn tijdens al die andere dagen.

Tip: stel doelen bij jouw nieuwjaarsdoelen. Heb jij bijvoorbeeld als doel om meer te gaan sporten, bedenk je dan ook hoe vaak je wil gaan sporten. Of misschien wil je wel minder geld uitgeven, bedenk dan hoe veel geld je wilt besparen. Hierdoor is de kans groter dat je jouw nieuwjaarsdoelen ook écht volhoudt.