Lachend de dag door: mondverzorgingstips voor een busy lifestyle

Beauty door Djamila

Je kent het wel: net bij de tandarts geweest en weer gehoord dat je toch beter moet flossen en poetsen. Je pakt het weer een week goed op en dan zwakt het weer een beetje af. Je bent ook zo druk en je hebt ‘s ochtends eigenlijk geen tijd om een half uur tanden te poetsen en te flossen. Hartstikke begrijpelijk, want het leven is ook gewoon heel erg druk. Maar toch is het belangrijk om even een moment te nemen om goed voor je tanden en je mond te zorgen. Goede mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor je zelfverzekerdheid, maar ook gewoon voor je algehele gezondheid. Geen zorgen! In deze blog vind je de beste tips voor het verzorgen van je mond, ook als je heel erg druk bent.

Zorg dat je je essentials altijd bij je hebt 

Als je druk bent met werk of school of andere dingen ben je vaak, veel en lang onderweg. Dan is het wel zo handig als je altijd een toilettasje hebt waar je tandenborstel en je tandpasta van sunstargum.com bij je hebt. Dan kun je overal en altijd even je kleine routine uitvoeren en je kunt altijd even opfrissen door de dag heen. Moet je bijvoorbeeld een belangrijke vergadering voorzitten of presentatie geven? Dan kun je altijd even snel je tanden poetsen zodat je met een fris gebit en een frisse adem verder kunt. Wel zo handig, vind je niet?

Maak er een routine van 

Routine is echt de sleutel tot succes als je het druk hebt. Zorg dat je een vast patroon hebt van dingen doen in de ochtend. Begin bijvoorbeeld met een kopje thee, je ontbijt en maak ook van mondverzorging een routine. Tanden poetsen, flossen, mondwater. Het hoeft niet heel veel complexer te zijn dan dat. Door dit elke dag in je routine op te nemen zul je zien dat het binnen no-time vanzelf gaat, je hoeft er dan niet eens meer over na te denken.

Neem je tandenstokers altijd mee

Tandenstokers in je tas doen is echt een game-changer. Voedingsresten blijven makkelijk tussen je tanden zitten en dat kan heel irritant zijn en ook een beetje ongemakkelijk als je het niet door hebt. Door altijd een pakje met tandenstokers Gum bij je te hebben kun je makkelijk flossen on-the-go. Zo hoef je nooit meer met broccoli tussen je tanden te staan en kom je overal binnen met een stralende glimlach.