De 2 lekkerste recepten voor caloriearme taarten

Eten door Esra

Gezond of minder calorieën eten betekent niet dat je nooit meer mag genieten van een heerlijk stuk taart. Er zijn namelijk heel veel recepten voor taarten die niet alleen erg lekker smaken, maar ook nog eens laag in calorieën zijn. Wij delen er twee met jou.

Mango en passievrucht biscuittaart (10 personen)

Eén punt van deze heerlijke taart bevat 231 calorieën en 14 gram eiwit.

De biscuittaart bestaat uit drie lagen biscuit. Heb jij drie springvormen en passen deze tegelijkertijd in de oven? Dan is het slim om de drie biscuitlagen ook tegelijkertijd voor te bereiden en in de oven te zetten. Hieronder delen wij het recept voor één laag, maak deze dus drie keer!

Stap 1

Pak om te beginnen een kom en doe daar 2 eieren in. Mix deze voor 6-8 minuten op een hoge snelheid tot een dik en luchtig mengsel.

Stap 2

Voeg er 50 gram amandelmeel, 50 gram havermeel, 1 theelepel bakpoeder en 1 eetlepel zoetstof aan toe en roer dit goed door elkaar.

Stap 3

Is dat gelukt? Pak dan een springvorm en verdeel het beslag hierin.

Stap 4

Zet de springvorm in de oven en bak het voor 20 minuten op 180 graden tot een goudbruine kleur.

Stap 5

Klaar? Laat het biscuit afkoelen en verdeel daarna 500 gram kwark, 2 passievruchten, 1 mango en eventueel wat kokossnippers over de drie lagen. Dan is het tijd om ervan te gaan genieten!

Nog een aanrader: Recept: zo maak je thuis de lekkerste appeltaart

Chocoladetaart (10 personen)

Wil jij graag caloriearmer eten, maar vind je het lastig om chocolade te laten liggen, dan hebben wij goed nieuws! Er bestaat namelijk een heerlijke, gezonde chocoladetaart.

Stap 1

Doe allereerst 3 eieren, 1 theelepel vanille extract, 60 milliliters amandelmelk en 210 gram kwark bij elkaar in een kom en mix het tot een egaal beslag.

Stap 2

Voeg nu 135 gram havermeel, 95 gram amandelmeel, 3 eetlepels maple syrup, 25 gram cacao poeder, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel baking soda en 2 eetlepels suikervrije chocoladepasta toe en mix het opnieuw tot een egaal beslag.

Stap 3

Klaar? Meng er dan 50 gram suikervrije chocolate chips doorheen.

Stap 4

Bekleed het cakeblik met bakpapier en doe het beslag erin. Bak de cake 45 minuten in de oven op 165 graden hetelucht.

Stap 5

Haal de cake er na 45 minuten uit en voeg als finishing touch nog een suikervrije chocolade topping toe. Eet smakelijk!

Lees ook: 4 heerlijke toetjes die je makkelijk zelf kunt maken