De ‘crompouce’ kennen we: maar we willen meer croissant combinaties!

Eten door Esra

Van de crompouce tot aan een frikan-pouce: alle combinaties worden gemaakt. Hoewel de ene combinatie wel meer aanslaat dan de andere. We kennen nu wel genoeg tompouce combinaties, vind je niet? Wij delen daarom een aantal heerlijke croissant combinaties. En we beloven je: deze wil je proberen!

Welke combinaties kent de tompouce?

Het begon allemaal met de crompouce: een heerlijk croissantje gevuld met banketbakkersroom, voorzien van een laagje roze chocolade. Deze opvallende combinatie van een croissant en tompouce bleef niet onopgemerkt. Binnen een korte tijd werd het een ware trend. Hoewel de meningen erover verdeeld waren, stopte dit de mensen niet om creatief bezig te gaan met nóg meer tompouce combinaties:

De tompouce pannenkoek

Dat de pannenkoeken betrokken worden bij deze trend is eigenlijk geen verrassing. Van poedersuiker tot aan frikandel: bijna alles wordt wel eens gebruikt als pannenkoektopping. Maar of elke combinatie ook even lekker is, is de vraag...

De sûkerpoes

Ook in Friesland zijn ze creatief bezig geweest. Door een tompouce te combineren met suikerbrood ontstaat daar de sûkerpoes. Bedek één plak suikerbrood met banketbakkersroom, leg daar nog één plak overheen en dip het in gesmolten, roze chocolade. Smullen!

De tomsoes en oliepouce

Deze variaties op de tompouce bestaan al wat langer. Maar dat maken de tompoes (tompouce en soesje) en oliepouce (tompouce en oliebol) er niet minder lekker op.

Donouce

Het verbaast je vast niet, maar ook de donut moest eraan geloven. In combinatie met een tompouce vormt het de zogenaamde donouce.

Frikan-pouce en tompsush

Hoewel er al meningsverschillen waren ontstaan over de bovenstaande combinaties, dachten sommigen dat het nóg een stap verder mocht. Zo werd ook de frikan-pouce en tompsush aan de wereld voorgesteld. Frikandel en sushi in combinatie met tompouce kent dan ook niet veel fans.

Lees ook: Croissant uit blik of vers: wat is gezonder?

Combinaties met een croissant

Het wordt tijd dat we de croissant eens wat meer onder de aandacht brengen. Een croissant is namelijk een heerlijk broodje dat nog té weinig originele combinaties kent.

Croissant met zalm

Ben jij een liefhebber van vis, wat denk je dan van een croissant met zalm? Beleg je croissantje met een aantal plakjes gerookte zalm en voeg eventueel wat romige roomkaas toe. Dat wordt gegarandeerd smullen!

Croissant met fruit

Hoewel het misschien niet direct de combinatie is die je verwacht met een croissant, is het wel het proberen waard. Het zoete bladerdeeg in combinatie met het zoete fruit zorgt namelijk voor een echte smaaksensatie.

Pizza croissants

Pizza croissants klinken toch alleen al heel lekker? Doe een beetje tomatensaus op het croissantdeeg, beleg deze met salamiplakjes en strooi er wat geraspte kaas overheen. Vervolgens rol je de croissants op en smeer je het in met een geklutst ei, waarna je er nog wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden overheen strooit. Bak ze nu in de oven en genieten maar!

Tip: er is ook een makkelijkere manier om zelf pizza croissants te maken. Haal kant-en-klare croissants in de winkel, beleg deze met salami en geraspte kaas en leg het even in het tosti-ijzer. Het smaakt ongeveer hetzelfde en het is veel sneller klaar.

Croissant met ijs

De zoete smaak van een croissant maakt samen met ijs een heerlijke combinatie. Snij het croissantje open en beleg het met jouw lievelingsijs. Strooi er een beetje chocoladesaus overheen en ga er lekker van genieten! Heel makkelijk én erg lekker.

Croissant met gefrituurde snacks

Dan komen we bij de laatste combinatie in dit rijtje: een croissant met een gefrituurde snack. We doen snacks uit de frituur ook op alle andere broodjes, waarom dan niet op een croissant? Lust je een frikandel- of kroketbroodje, dan moet je ook eens een frikandel- of kroketcroissant proberen.

Lees ook: 8x de gezelligste brunch hotspots door heel Nederland