Croissant uit blik of vers: wat is gezonder?

Eten door Jeanine

Bonjour! Wij beginnen onze zondag het liefst met een warm croissantje. Een dikke laag kruidenboter of jam erop en voilá, het ontbijt is klaar. Of je ze nu vers bij de bakker haalt of een blik Danerolles opentrekt, een croissantje gaat er altijd wel in. Altijd al willen weten of één van de twee gezonder is? Wij hebben het antwoord!

Croissant blik of vers

Lees ook: Met deze heerlijke mocktails houd je Dry February ook vol

Verschil in croissantjes?

Terwijl je een croissantje naar binnen werkt, denk je waarschijnlijk niet aan wat er eigenlijk in zit. Zouden we daar vaker bij stil moeten staan, of is er geen verschil? Wij halen je uit je misery: het maakt namelijk barweinig uit wat voor croissantje je neemt. Vers is niet per se gezonder dan uit blik en vice versa. Behalve de ingrediëntenlijst zit er namelijk vrij weinig verschil in.

Verse croissantjes versus blik

Het ligt er natuurlijk maar net aan hoe vaak je het eet, maar hé, balance is key. Of je ze nu zelf afbakt of bij je lokale bakker haalt: beide soorten gaan vrijwel gelijk op qua calorieën en voedingswaarden. Daar hoef je het dus niet voor te laten staan. Dat moet je sowieso niet doen trouwens, want dat is zonde. Die romige smaak, de binnenkant die bijna als fluweel op je tong smelt… Doe ons er nog maar drie.

Ingrediënten

Gaat het je vooral om wat je in je mond stopt? Dan wil je misschien eerder voor de verse keuze gaan. De croissantjes uit blik zijn kant-en-klaar en langer houdbaar. Ze bevatten daarom ook meer ingrediënten dan een vers broodje, wat over het algemeen betekent dat het ook meer bewerkt is. Nou zijn croissantjes niet het allergezondste product om mee te beginnen, maar dat betekent niet dat je er niet van kunt genieten. Treat yourself! Morgenochtend kun je dus gewoon een croissantje afbakken of halen bij de bakker op de hoek – wat jij wilt. Genieten!

Bron: Libelle

Lees ook: 5 x de beste tosti variaties