ZeTipt: Recepten

Eten door Betty
Dingen waar we geen genoeg van krijgen hebben we allemaal: liedjes, beautyproducten, restaurants, cd?s, vakanties, geurtjes, clubs, films, vakanties... Graag delen wij onze favorieten met jullie. Dit keer tipt Ze: recepten

.

Betty tipt: Pasta met spekjes en gorgonzola
Mijn favoriete recept heb ik geleerd van mijn schoonzusje. Het is heel makkelijk om te maken en echt heerlijk! Je hebt voor twee personen nodig: pastaschelpjes, een half pakje gorgonzola, een half pakje boursin, een pakje spekjes, een pakje gerookte kipreepjes, wat cherrytomaatjes en rucola. Kook de pasta, bak de spekjes en gooi uiteindelijk alles bij elkaar. Ik vind het lekker om de cherrytomaatjes in vieren te snijden, maar dat is niet nodig. Je kunt ook meer of minder ingrediënten gebruiken, maar ik vind deze verhouding het lekkerst! Ik raad julle aan om hem zeker eens uit te proberen! In twintig minuutjes is het al klaar. 

Laura tipt: salade met balsamico-kip en avocado
Ik ben gek op lekker koken en een recept kiezen is dan ook erg moeilijk. Ik eet graag salades. Mijn favoriet? Een salade van eikenbladmelange met bosradijsjes, avocado, biologische kipfilet gemarineerd in balsamicoazijn, olijfolie en citroensap met een vinaigrette van balsamicoazijn, olijfolie, citroensap, grove mosterd en een teentje knoflook. Soms doe ik een lekker knapperig broodje of een kruidige foccacia erbij. Zet een fles frisse rosé op tafel of vul je glas met prosecco. Het toetje? Wat mij betreft een lekker stukje zelfgemaakte cheesecake of een italiaans ijsje. Genieten!

Renske tipt: Mexicaanse nachos
Mexicaanse nachos eet je tussen je tequila en fajita door. Als klein, lekker aperitiefje maak ik vaak nachos. Een simpel en lekker gerechtje. Je koopt een zak nachochips, 4 ons rundergehakt, strooikaas, chilisaus, mais, uitjes, kidneybonen, een paprika, chilipoeder ? of groene peper. Zet de oven goed heet (heteluchtoven 200 graden). In de wokpan bereid je alle groentes en het gehakt. Vervolgens pak je een ovenschaal en leg je daar de helft van je nachochips in. Strooi hier wat kaas overheen. De inhoud van je wokpan mag je volledig verdelen over de ovenschaal. Tot slot doe je de rest van de nachos en strooikaas eroverheen. Een klein kwartiertje in de oven en de nachos zijn klaar. Eet smakelijk! 

Janneke tipt: Zelfgemaakte kaasfondue

Ik houd ervan om lekker lang te tafelen met vrienden of familie. Het liefst zet ik dan een grote pan met kaasfondue op tafel. Weinig voorbereiding en oh zo lekker! Hoe je het maakt? Schenk de wijn - een halve liter witte bordeaux ? in de pan en laat het warm worden. Voeg daarbij stukjes goudse jonge kaas toe, zodat er een gladde massa ontstaat. Voor de smaak kan je nog wat knoflook, zout, peper en nootmuskaat toevoegen. Et voilá. Naast stokbrood zet ik altijd wat schaaltjes met cherrytomaatjes, broccoliroosjes, worteltjes, selderij en champignons op tafel. Heerlijk om in de kaas te dopen. Natuurlijk kan je nog veel meer rauwkost gebruiken, het is maar net wat je lekker vindt! Voor de finishing touch schenk je wat glaasjes witte wijn in en wat mij betreft is de maaltijd compleet.

Anouk tipt: Triple Chocolate Oreo chuck cookies
Ik ben verslaafd aan de American Cookie Triple Chocolate van de AH to GO. Elke week haal ik er wel eentje. En nu heb ik er een soortgelijk recept voor. Je maakt hier ongeveer 42 koekjes mee. Verwarm de oven op 190 graden. Zeef 2,5 kopje bloem, 1 theelepel bakpoeder, een snufje zout en 3/4 kopje cacao in een kom. Mix 1 kop boter, 2 koppen suiker en 2 eieren in een andere kom en doe er 2 theelepels vanille-extract bij. Doe het boter- en het bloemmengsel bij elkaar en mix het tot het één massa is. Doe er tot slot stukjes witte- en melkchocolade bij en stukjes Oreo-koekjes. Maak met een eetlepel koekjes op je bakplaat ? die belegd is met bakpapier ? en bak de koekjes in acht tot tien minuten in de oven. Laat de koekjes na afloop nog een tijdje afkoelen. 

Wat is jouw favoriete recept?