Lifestyle / Eten
Eten

Gezonde roze loempia's

Is het roze? Dan is het goed. Is het eten? Dan is het helemaal goed. Voordat we nog maar een hap roze loempia over onze papillen hadden uitgerold waren we al fan van dit hapje. En het leukste: ze zijn ook nog eens vreselijk lekker.

Alles in de kleuren van Ze.nl is altijd goed. Zeker als het om eten draait. Deze loempia’s die Claartje van Foodness.nl ontdekte bij Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl zijn daar het beste voorbeeld van. En nee: je hoeft er niet stad en land voor af om ze in een verstopte toko in the middle of nowhere op te duiken. Die roze rijstvellen maak je gewoon zelf zonder ingewikkeld recept. Het enige wat je hoeft te doen is de vellen in bietensap te hangen nadat ze hebben geweekt in water. En dan vul je ze zoals je dat gewend bent van deze gezonde loempia’s van rijstvellen. Pas wel op, want voor je het weet heb je een hardnekkige bietensapvlek te pakken.


Dit heb je nodig:
- 1 (kleine) mango
- 75 gram noedels
- 5 rijstvellen
- 1 (120 gram) kipfilet
- 10 blaadjes munt
- 50 gram wortelen 

Dit moet je doen:
1. Bak een kipfilet gaar in 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van je filet. Let op: kip moet helemaal gaar zijn, dus mag niet glazig meer zijn aan de binnenkant! Snijd de kip in dunne reepjes.

2. Snijd de mango in kleine stukjes of reepjes.

3. Rasp de wortel in hele kleine reepjes.

4. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af met koud water zodat ze niet verder doorgaren en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

5. Zet twee grote kommen klaar: eentje met water en eentje met een laagje bietensap. Week het eerste vel rijstpapier eerst in de kom met water gedurende een halve minuut, tot het vel zachter wordt. Haal het vel vervolgens door de kom met bietensap. Pas op: vlekgevaar!

6. Leg je inmiddels zacht geweekte vel rijstpapier op een theedoek of droge snijplank en ga je loempia bouwen: Leg er noedels, mango, wortel, kip en indien gewenst een muntblaadje in en rol de loempia dicht.

7. Herhaal dat bij de andere rijstvellen.

8. Serveer het met chilisaus of hoisin saus.

Eet smakelijk!