Taylor Swift doet zeer gulle donatie: miljoen dollar voor hulp slachtoffers van tornado's in Tennessee

Celebs door Jennifer

Met haar succesvolle carrière verdient Taylor Swift miljarden euro's. Zij hoeft dus nooit geldzorgen, maar dankzij haar andere mensen en goede doelen ook niet. Taylor is namelijk de beroerdste niet en helpt mensen graag financieel op weg. Als het echt hard nodig is natuurlijk, zoals nu het geval bij de slachtoffers van de tornado's in Tennessee. Zij kunnen hun geluk niet op, want Taylor heeft blijkbaar een miljoen dollar gedoneerd. Mooi!

Taylor Swift doet zeer gulle donatie

Als er één beroemdheid gul is, dan is dat zangeres Taylor Swift wel. Dankzij haar lange, succesvolle carrière zit ze zelf inmiddels wel goed wat betreft geld. Haar huidige Era's Tour heeft zelfs een recordbedrag opgebracht van maarliefst één miljard dollar, en de tour is nog lang niet klaar. Daarom kan ze met gemak geld weggeven aan andere mensen, die het hard nodig hebben. En dat doet Taylor dan ook! Zo kregen haar crewleden van de Era's Tour eerder al ruim 50 miljoen euro aan bonussen. Wow! Daarnaast gaf ze donaties aan voedselbanken in de Verenigde Staten, gratis merchandise aan studenten van een speciale Swift Society, maar ook diverse pakketjes vol kerstcadeaus aan fans tijdens de zogenoemde Swiftmas. Geweldig, toch?

Ook nu wordt weer bekendgemaakt, dat ze een zeer gulle donatie heeft gedaan. Deze keer heeft ze één miljoen dollar (omgerekend zo'n 927.000 euro) gedoneerd aan de Community Foundation of Middle Tennessee, zo bevestigt de community aan USA Today. Zij hebben een speciaal noodfonds opgericht, dat hulp biedt aan slachtoffers van de recente tornado's in Tennessee.

Tornado's in Tennessee

Afgelopen weekend waren er flink wat tornado's in de Verenigde Staten, waar vooral de staat Tennessee last van had. Vijftien mensen zijn daar omgekomen door de zware tornado's. Hoewel Taylor geboren is in Reading in Pennsylvania, heeft ze wel een persoonlijke band met Tennessee. Zo is ze vroeger samen met haar familie naar Nashville verhuisd, een plaats in Tennessee, waar haar muzikale carrière is begonnen. Het is ook niet de eerste keer, dat ze de staat Tennessee helpt. Zo heeft ze in het verleden al eens eerder aan dezelfde community gedoneerd.

Hal Cato, CEO van de community, vertelt dat het geld van onder meer Taylor wordt gebruikt voor directe noodhulp, maar ook kortetermijn- en langetermijnherstel.

Lees ook: Taylor Swift voor het eerst openlijk over relatie met Travis Kelce: "we zijn trots op elkaar"