Dit is hoe je een nieuwe vriendengroep kunt opbouwen

Vrije tijd door Maya Luz

Als volwassen persoon lijkt het soms erg moeilijk om nieuwe vrienden te maken, laat staan een vriendengroep opbouwen. Toch is het hebben van vrienden heel belangrijk in je volwassen leven. Dit is hoe je een nieuwe vriendengroep opbouwt.

Lees ook: Dit zijn de regels van online vriendschappen

Begin met het maken van nieuwe individuele vrienden

Een vriendengroep ontstaat natuurlijk niet zomaar. Je hebt eerst individuele vriendschappen nodig voordat je een groep op kunt bouwen. Begin dus bij de vriendschappen die je al hebt. Misschien kun je hier al een vriendengroep uit opbouwen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je behoefte hebt aan nieuwe vriendschappen. Je maakt vrienden op allerlei verschillende plekken. Denk hierbij aan school, werk, de sportclub of tijdens evenementen. Wees dapper en spreek eens iemand aan. Vraag bijvoorbeeld een studiegenoot om samen te studeren of een collega om een keer een drankje te doen na het werk. We weten dat dit spannend is, maar achteraf is het de moeite zeker waard! Kijk ook vooral of je vriendschappen kunt opbouwen met mensen die dezelfde interesses hebben als jij, zo stel je later makkelijker een vriendengroep samen.

Stel vrienden aan elkaar voor als je denkt dat het klikt

Zodra je een paar leuke vrienden hebt verzameld, wat waarschijnlijk wel wat tijd kost, kun je kijken of je je vrienden aan elkaar voor kunt stellen. Als je gedeelde interesses vindt onder je vrienden, is er vast wel een leuk aanknopingspunt. Het belangrijkste is dat je het ontstaan van de vriendengroep niet moet forceren. Je vrienden moeten op een organische manier vrienden worden met elkaar. Je kan natuurlijk wel momenten plannen om ze samen te laten komen, bijvoorbeeld tijdens een feestje. Een voordeel is dat ze in ieder geval al iets met elkaar gemeen hebben: een vriendschap met jou!

Kijk of je kunt aansluiten bij een al bestaande vriendengroep

Stel, je ziet het niet zitten om nieuwe mensen te zoeken, dan kun je altijd kijken of je aan kunt sluiten bij al bestaande groepen. Hiervoor moet je eerst bevriend zijn met een of meerdere mensen uit die vriendengroep. Op die manier stel je bijvoorbeeld een keer voor om aan te sluiten wanneer de groep iets samen gaat doen. Ook hier is het belangrijk om de vriendschap niet te forceren. Dring jezelf niet op. Als de klik er is, merk je na een tijdje merken dat de vriendengroep jou steeds vaker gaat betrekken bij plannen en je deel maakt van de groep. Het kost tijd, maar je geduld wordt beloond.

Zoek online vrienden

Mensen aanspreken is doodeng! Soms is het ook een optie om online vriendengroepen te maken. Dit doe je door middel van sociale media. Zoek bijvoorbeeld eens op TikTok naar mensen met dezelfde interesses als jij en maak op die manier connecties. Er zijn ook verschillende datingapps die je de optie geven om te swipen om vrienden te maken! Zo kom je snel en makkelijk in contact met andere mensen die nieuwe vrienden zoeken.

Lees ook: Zo ga je om met een vriend(in) die al-tijd lastminute afzegt