Dit zijn de dingen die je nooit moet zeggen tijdens een ruzie met je partner

Relaties door Maya Luz

Ruzie maken is nooit leuk, zeker als het met je partner is. Tijdens ruzies is het erg verleidelijk om je te laten leiden door emoties en daardoor zeggen we soms dingen die we niet zouden moeten zeggen. Dit zijn de dingen die je beter niet zegt tijdens een ruzie met je partner.

Lees ook: Dit is welke ‘ick’ jij het ergste vindt op basis van je sterrenbeeld

Alle andere dingen waar je ooit boos over bent geweest

Wanneer jij en je partner een verhitte discussie hebben, is het niet de tijd om oude koeien uit de sloot te gaan halen. Blijf bij het onderwerp dat nu relevant is. Door andere dingen erbij te halen, wordt de ruzie veel groter dan nodig is en loopt het misschien ook flink uit de hand.

Aanvallen op hun persoonlijkheid in de ruzie

Als je echt boos bent op iemand is het erg verleidelijk om beledigingen in de strijd te gooien. Maar het feit dat ze soms bijvoorbeeld de keuken niet opruimen nadat ze hebben gekookt, maakt ze niet gelijk lui. Hierdoor schiet je partner alleen maar in de verdediging en komen jullie nergens.

Dreigen om vreemd te gaan

Dit dreigement komt alleen voor in specifieke ruzies. Namelijk in ruzies die gaan over jullie seksleven. Deze dreiging in de strijd gooien is erg ongevoelig naar de gevoelens van je partner. Ze worden hier erg onzeker van en met goede reden. We snappen de frustratie, maar dit is zeker niet de oplossing.

Zeggen dat je het liever uit zou maken

Ook dit dreigement is nogal harteloos tegenover je partner. Je zadelt ze nu op met veel anxiety omdat ze bang zijn dat je het echt uit gaat maken, ook al ben je dat helemaal niet van plan. Wanneer jij of je partner hiermee dreigt, pauzeren jullie beter even het gesprek en koelen jullie even af voordat het uit de hand loopt.

Vragen of de ander wel echt van je houdt

Dit is nog een manier om je partner veel anxiety te geven. Je trekt hun liefde voor jou in twijfel en dus krijgen ze het gevoel alsof ze niet genoeg moeite in de relatie steken. Ruzies zijn normaal om te hebben in een relatie. Het feit dat jullie het een keer oneens zijn, betekent niet dat de relatie uit elkaar valt.

Zeggen dat ze iets 'moeten' doen

Veel ruzies binnen relaties gaan over iets dat een van de twee niet (genoeg) doet. En ook al is dit echt zo, dan is het niet behulpzaam om met een vingertje te gaan wijzen en te zeggen dat je partner iets 'moet' doen. Hierdoor schiet je partner alleen maar in de verdediging. Je bent niet hun baas, ze 'moeten' dus helemaal niks.

Woorden gebruiken zoals 'altijd' of 'nooit'

In een ruzie is het heel makkelijk om te zeggen dat je partner dit 'altijd' doet of dat 'nooit' goed doet. Je weet zelf ook wel dat dit een beetje overdreven is, maar toch voelt het in het moment zo. Dit zorgt er ook weer voor dat je partner zichzelf gaat verdedigen. Hierdoor dwalen jullie af en gaat het gesprek van constructief naar alles behalve nuttig.

Helemaal niks

Er zijn veel dingen die je beter niet zegt tijdens een ruzie, maar helemaal niks zeggen is ook geen goed idee. Hierdoor komt het voor jouw partner over alsof ze tegen een muur praten en je geen energie wil steken in het oplossen van het probleem. Als je even niet weet wat je moet zeggen, kun je dit dus beter uitspreken dan je mond houden.

Lees ook: Waarom verwachten sommigen dat mannen de eerste date betalen?