Je vrienden en je partner kunnen het niet met elkaar vinden: zo ga je ermee om

Relaties door Maya Luz

Stel, je hebt net een nieuwe relatie en je stelt je kersverse liefde aan je vrienden voor. Achteraf blijkt dat je vrienden niet helemaal inzien wat jij in je nieuwe lover ziet, of dat je partner het niet zo kan vinden met je besties. Dit is vervelend. Wat nu? Dit is hoe je ermee omgaat als je partner en je vrienden het niet met elkaar kunnen vinden.

Lees ook: Toxic liefde: wat is het verschil tussen vroeger en nu?

Ga na bij wie het probleem ligt

Voordat je kan bepalen wat je volgende stappen moet je achterhalen bij wie het probleem ligt. Vinden je vrienden jouw partner niet leuk, of andersom, of is het wederzijds. Het kan ook zo zijn dat er een vriendin naar je toekomt om te uiten dat ze je partner niet echt mag, maar vriendinnen willen vaak ook geen problemen in je relatie veroorzaken. Hierdoor kunnen ze hun mening voor zich houden maar voelt de sfeer toch niet helemaal hetzelfde als voorheen. Heb je het idee dat er iets niet klopt, spreek dit dan vooral uit.

Ga erover in gesprek

Zodra je weet bij wie het probleem ligt, kun je hierover in gesprek gaan. Achterhaal wat hun reden hiervoor is. Het kan zijn dat hun reden in jouw ogen nogal gek of onnozel is. Stel, je partner geeft aan dat ze je vrienden niet aardig vinden en hun reden is vaag, dan is dit een red flag! Zijn je vrienden degene die aan de bel trekken, dan kan het ook gewoon een onderbuikgevoel zijn. Ongeacht wat de reden is, is het nu aan jou om te bepalen wat je hiermee doet.

Is het probleem op te lossen?

Nu je de reden weet kun je kijken of het probleem op te lossen is. Soms is het gewoon zo dat mensen elkaar niet aardig vinden en dat daar geen verandering in te brengen valt. Dat is jammer maar meestal werkt het alleen maar averechts als je hier verandering in probeert te brengen. In dit geval raden we aan om de situatie los te laten. Dit is dan nu hun probleem en niet jouw probleem. Mocht er bijvoorbeeld sprake zijn van een miscommunicatie of een misverstand, dan kan het altijd bijgelegd worden. Zie je hier een mogelijkheid voor, dan raden we aan om je vrienden en partner met elkaar in gesprek te laten gaan.

Luister naar je onderbuikgevoel

Wanneer je in deze situatie zit, kan dit veel betekenen. Het kan een enorme red flag zijn als je partner geen band wil opbouwen met je vrienden. En het kan ook een heel belangrijk signaal zijn wanneer je vrienden aangeven dat ze je nieuwe partner niet mogen. Luister altijd naar je onderbuikgevoel om te bepalen hoe je de situatie wil afhandelen. De beste manier om dit te doen hangt enorm van de situatie af. We kunnen je dus helaas niet precies vertellen wat je moet doen. Het enige advies dat we je echt kunnen geven is dat je altijd moet kiezen voor de optie die voor jou het beste voelt.

Lees ook: Spider-webbing: wat houdt deze manipulatieve manier van daten in?