Videoland en RTL werken samen met pretpark Efteling: "Efteling-beleving bij de mensen thuis brengen"

Vrije tijd door Jennifer

De Efteling is momenteel al één van de bekendste pretparken van Nederland, en de wereld, maar wordt nu alleen nog maar bekender. Het pretpark is namelijk een samenwerking gestart met streamingdienst Videoland en RTL. Zij brengen op deze manier graag de 'wonderlijke wereld' van de Efteling naar de huiskamers. En zo hopelijk ook meer bezoekers naar de Efteling!

Videoland en RTL starten samenwerking met Efteling

Het jaar is bijna afgelopen, maar pretpark de Efteling, streamingdienst Videoland en tv-omroep RTL komen op de valreep nog met een bijzondere samenwerking. Al komt het eigenlijk niet helemaal uit de lucht vallen. In het verleden zag je bij RTL namelijk al de serie Raveleijn, gebaseerd op de attractie uit het pretpark. Maar nu starten Videoland en RTL dus een echte samenwerking met de Efteling. Met deze samenwerking hopen ze "de Efteling-beleving bij de mensen thuis te brengen", aldus Ellen van den Berghe, marketingdirecteur bij RTL en Videoland. De samenwerking moet daarnaast laten zien "dat sprookjes echt bestaan". Wauw!

Ze brengen het pretpark onder meer bij de mensen thuis door diverse Efteling-content op Videoland te plaatsen. Zo vind je vanaf maandag 4 december een speciale plek op het streamingdienst met alle programma's, die zijn gebaseerd op het pretpark. Hier vind je onder meer video's, waarin je meerijdt in één van de attracties uit de Efteling. Later wordt de speciale omgeving nog uitgebreid met speciaal gemaakte programma's, waaronder de serie Wonderlijke Sprookjes.

Wonderlijke Sprookjes

In de nieuwe serie Wonderlijke Sprookjes van Videoland worden verschillende verhalen uit de Efteling uitgebeeld aan de hand van beelden uit het Sprookjesbos. Dit wordt vervolgens aangevuld met scènes met acteurs. Van het eerste seizoen staan inmiddels al zes afleveringen online: Assepoester, De Nieuwe Kleren van de Keizer, Hans en Grietje, De Wolf en de Zeven Geitjes, Roodkapje en Pinokkio. In totaal verschijnen er negen afleveringen op het streamingplatform van enkele minuten. Op tv-zender RTL4 worden kleine samenvattingen van de afleveringen uitgezonden.

Voordelen voor abonnees

Natuurlijk betekent een samenwerking tussen de Efteling, Videoland en RTL ook voordelen voor pretparkbezoekers én abonnees van Videoland en RTL. Zo krijgen de inmiddels 1,3 miljoen abonnees van Videoland vanaf nu korting op entreetickets en vakanties in de Efteling. Abonnees van het RTL Thuis&Uit-platform krijgen het hele jaar door speciale Efteling-aanbiedingen. Ben je een fanatieke Efteling-bezoeker? Ook dan heb je vanaf januari 2024 een leuk voordeel. Vanaf januari krijg je bij aanschaf van een entreeticket namelijk een maand gratis Videoland cadeau. Oeh!

Lees ook: OMG! Vloggende Efteling-bezoeker spot man die muntjes graait uit 'wensbron' vol goede doelen-geld