OMG! Vloggende Efteling-bezoeker spot man die muntjes graait uit 'wensbron' vol goede doelen-geld

Vrije tijd door Jennifer

Je ziet het vaak in pretparken, maar ook wel in populaire steden zoals Rome: van die fonteinen vol muntgeld. Soms gooien mensen de muntjes gewoonweg voor geluk, maar in de Efteling doneer je ook meteen aan een goed doel. Klinkt mooi, nietwaar? Nou, voor een Efteling-bezoeker was de zogenoemde Wensbron blijkbaar puur en alleen een wensbron vol geld, waar ook hij volgens hemzelf recht op had. De graaiende man gaat viral op X en mensen zijn not amused over het gedrag van de geldgraaier.

Efteling-bezoeker graait muntjes op uit De Wensbron

Misschien heb je weleens erover gegrapt om het geld uit de fonteinen of vijvers te vissen, waar mensen muntjes in gooien voor geluk. Of wie weet viste je als kind stiekem een muntje eruit, omdat je geen idee had waarom het erin ligt. Het is toch gewoon geld? En wie het vindt, mag het houden, right? Nou, in de Efteling was een bezoeker toch wel erg asociaal, zo zegt Efteling-woordvoerder Steven van Gils tegen Omroep Brabant over een wel heel bijzondere actie. Op X (voorheen Twitter) is een video viral gegaan van een Efteling-bezoeker, die muntjes graait uit de zogenoemde Wensbron. Dat is een vijver vol muntjes, die zeker niet puur en alleen erin zijn gegooid voor good luck. Nee, al het muntgeld in de vijver gaat naar stichting Save the Children. "Het goede doel is nu dus de dupe," vertelt Steven. De Wensbron staat al sinds 1985 in het pretpark en levert jaarlijks enkele duizenden euro's op voor het goede doel. Al zal de man geen fortuin bij elkaar hebben gegraaid. "De put is diep, maar er zit nog een soort hekwerk op," legt de woordvoerder uit. "Hier blijven muntjes op liggen. Meneer kan dus geen grote bedragen bij elkaar geraapt hebben."

Asociaal gedrag

Naast dat de Efteling zelf het gedrag van de geldgraaier asociaal vindt, vinden gebruikers op socialmediakanaal X dat ook. Zo reageren mensen met "gelijk het park uitzetten", "dan ben je echt diep gezonken" en "wat een krent". Terwijl de man in de vijver aan het graaien was, stond zijn kind trouwens ernaast. En kennelijk filmde hij de boel. Dat vertelt Morris, die de video van de graaiende man op X heeft gezet. "Zijn zoontje was er ook bij en was lachend aan het filmen," vertelt hij aan Omroep Brabant.

Het is overigens niet de eerste keer dat zoiets gebeurd in het pretpark. Al zijn het volgens woordvoerder Steven meestal kleine kinderen. "Zij weten niet altijd wat ze doen. Dan buigen ze over de rand. Dat iemand letterlijk in de put gaat staan heb ik nooit gezien."

Lees ook: Cute! Gigi Hadid en dochtertje bezoeken de Efteling tijdens een zomerse vakantietrip in Nederland