Edelsteen ringen: dit is hoe ze werken

Psyche & spiritualiteit door Zita

Ringen zijn niet alleen heel mooi om te dragen, sommige ringen hebben namelijk ook een speciale werking. We hebben het over edelsteen ringen. Dit zijn ringen met een edelsteen erin die een bepaalde werking hebben op je lichaam en geest. Hoe werken dit soort edelsteen ringen en wat zijn de verschillende werkingen van de verschillende stenen?

De werking van edelsteen ringen

Edelstenen stralen energetische trillingen uit die een bepaalde werking zouden hebben op je lichaam en geest. Hierdoor herstelt de disbalans in je lichaam. Als je een edelsteen in een ruimte legt, hebben sommige stenen al een bepaalde werking. Maar wanneer je de edelsteen in ringvorm draagt, werkt deze nóg beter, omdat je huid contact maakt met de edelsteen. Elke edelsteen heeft weer een andere werking en mensen kiezen de edelsteen die het beste bij hen past. Om te beslissen welke edelsteen ringen het beste bij jou past, lichten we de meest voorkomende hieronder voor je uit.

1. Ring met amethist

De amethist ken je waarschijnlijk wel. Het is een mooie paarse edelsteen die ook prachtig is om om je vinger te doen. De amethist zorgt voor harmonie en innerlijke rust. Het is een beschermde en zuiverende steen en maakt je hoofd helder. Hierdoor maak je betere keuzes en helpt het je om van slechte gewoontes af te komen. De amethist draag je om je ringvinger voor de beste werking.

2. Ring met rozenkwarts

De rozenkwarts is een zachte, roze steen. De werking van deze steen is dan ook heel toepasselijk, want de steen trekt liefde aan. Rozenkwarts zorgt voor meer empathie en compassie, voor jezelf en voor anderen. Hierdoor krijg je ook meer zelfliefde en verminder je het gevoel van eenzaamheid. Je draagt de rozenkwarts om je linker wijsvinger voor de beste werking.

3. Ring met aquamarijn

Aquamarijn is een prachtige blauwe steen die heel mooi is om als ring te dragen. Waar de steen aan de ene kant kalmerend en verkoelend werkt, zorgt het aan de andere kant dat je scherp blijft. Ben je snel boos? Dat is dit een goede steen voor jou, want het zorgt ervoor dat je minder snel boos, geïrriteerd of gestresst bent. Aquamarijn draag je om je middelvinger voor de beste werking.

4. Ring met toermalijn

Toermalijn is een edelsteen met een prachtige donkere kleur. De edelsteen heeft een reinigende en beschermde werking. Het is dus een goede steen voor mensen die ziek zijn (geweest). Maar de steen brengt ook balans in je lichaam en zorgt ervoor dat je negatieve gedachtes omzet in positieve gedachtes. Een ring met toermalijn draag je om je middelvinger voor de best werking.