Vroegâh: the good old days

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Vroegâh was alles beter. Met heimwee denken we terug aan de tijd toen we nog krap een meter lang waren en op zaterdag om 7 uur uit bed gingen voor Telekids. Tijd voor een flinke dosis nostalgie met een snufje jeugdsentiment!

Want weet je nog dat je vroeger...

... zodra de kaarsen op tafel stonden en je een sinaasappeltje at, je met de schil een beetje sap in de vlam spoot? Je kreeg dan van die vet, gave, coole vonkjes.

... nadat je moeder je sinaasappelschil had afgepakt, je van het kaarsvet balletjes ging draaien? Met hier en daar een drupje op het dure tafelkleed van je moeder... Oeps...

... dacht dat mensen die in een schrikkeljaar waren geboren maar eens per vier jaar een jaartje ouder werden? Forever young!

... alle Bart Smit-, Intertoys- en alle andere speelgoedfolders bij elkaar verzamelde rond Sinterklaas en je favoriete speelgoed eruit knipte? Een kwestie van opplakken en gauw in je schoen stoppen.

... stiekem best wel heel erg graag cheerleader wilde worden? 

... dagen uitkeek naar de sportdag op school? Geen huiswerk, beetje indruk maken op de boys die goed konden sporten en rondlopen in een zorgvuldig uitgekozen sportsetje. Yeah!

... zonder moeite je beide benen in je nek kon leggen? En in deze yogi-yoga positie een halfuur lang cartoons kon kijken?

... tijdens een sleepover met je vriendinnen met popcorn en veel te veel snoep de hele nacht ging 'keten'? Of, nou ja, todat de eerste om elf uur al in slaap viel en de rest daarna gelijk volgde.

... knuffelsloffen had? The bigger, the better. Het ging er natuurlijk helemaal niet om dat die dingen je voeten warm hielden. Welnee...

... best bang was voor de kapper? Ondanks de kappersponcho met regenboogkleuren, de föhn met een Donald Duck-opzetstuk en de lolly die je achteraf kreeg.

... als een boer met kiespijn lachend je praktische cadeautje uitpakte? Serieus, sokken? En een schone onderbroek? Nu zou het als arme student/jonge moeder/werkeloze een geschenk uit de hemel zijn.

... heel graag met je moeder wilde winkelen, maar in het pashokje haar vervloekte omdat je je in allerlei truien moest wurmen terwijl je veel liever die glittertop in de etalage wilde passen?

... gewoon echt niet stil kon zitten? Echt, het was onmogelijk. Hoe deden de grote mensen dat toch? Urenlang, tijdens de visite. Doodsaaaaaaaai!

... stiekem van binnen een vreugdedansje maakte als iemand je ouder had geschat dan je drie jaar oudere zus? Yes, so much win!

Welke hilarische momenten uit je jeugd kun jij je nog herinneren? 

Lees ook de vorige edities van Vroegâh: The good old days...

Beeld: WeHeartIt