Bureau Rotterdam-kijkers in tranen door dierenleed na woningbrand: "mijn hart breekt"

Media door Jennifer

Door Ewout Genemans' populaire tv-programma Bureau Rotterdam zaten kijkers weer massaal huilend voor de tv. Deze keer waren niet alleen mensen slachtoffer van leed, maar ook een hoop kansloze huisdieren. Een aantal lieve diertjes hebben een grote woningbrand niet overleefd. Hierdoor gaat de aflevering de boeken in als wederom een enorm heftige aflevering.

Huisdieren overleden na woningbrand in Bureau Rotterdam

De nieuwste aflevering van Bureau Rotterdam is weer een heftige aflevering. Niet alleen horen kijkers het verhaal van een man, die mishandeld is door tien mensen. Wát? Daarnaast komt ook het verhaal voorbij van een woningbrand. Agenten Andrea en Alex zijn tijdens hun dagdienst op weg naar de woningbrand, waar ook een aantal huisdieren bij betrokken zouden zijn. Op het moment dat ze arriveren bij de woning, is de brandweer al druk bezig met blussen. Ook zijn ze zojuist de woning binnengetreden op zoek naar mogelijke slachtoffers. Gelukkig blijken de bewoners niet thuis te zijn, maar dat betekent dus niet dat het huis verlaten is. De huisdieren zijn namelijk wél allemaal binnen en je raadt het al: een heleboel dieren overleven de brand niet. Oh no! "Ik denk dat ze het hondje gevonden hebben," zegt Alex op een gegeven moment. "Er ligt een soort lijkzak daar." Vervolgens zien we later, hoe er meer kleine dieren worden toegevoegd aan de lijkzak. De overleden dieren blijken gestikt te zijn door de rook. Aww...

Verdrietige kijkers

Niet alleen de agenten en presentator Ewout Genemans worden enorm geraakt door het dierenleed. Ook de kijkers op socialmediakanaal X zaten in tranen voor de buis. "Mijn hart breekt toch altijd een beetje meer bij dieren in dit soort situaties," schrijft een kijker bijvoorbeeld. "Dieren kunnen niet weg, mensen wel. (...) Het kansloze van de dieren is wat mij extra breekt." Dit is ook wat agent Andrea vertelt aan Ewout. "De dieren zitten gewoon opgesloten, die snappen niet dat ze een deur moeten openmaken," zegt ze. "Dat vind ik wel echt kut."

Bewoners mogen logischerwijs nog niet naar binnen, op het moment dat de brandweer nog bezig is. Iets waar Andrea stiekem wel moeite mee zou hebben, als dit haar zou worden gezegd. Ze weet als kattenbaasje goed hoe het is om zelf huisdieren te hebben. "Ik weet dat het niet verstandig is," zegt ze. "Maar weet je, ja... Dat beestje zit in je hart en dat heb je 24/7 thuis. Dit voel ik wel."

Lees ook: Heftig: Bureau Rotterdam-kijkers zien moeder in tranen door mishandeling van kind