Kijkers vol ongeloof na tweede aflevering Bureau Rotterdam: "drank op en rijden met kinderen achterin"

Media door Rochèll

Na onder meer Bureau Burgwallen en Bureau Hofstad gaat Ewout Genemans in Bureau Rotterdam nu op jacht met agenten uit Rotjeknor. De eerste aflevering maakte een grote indruk, maar ook de tweede aflevering zorgt voor veel ongeloof bij kijkers van het programma. Zo is te zien dat een dronken bestuurder wordt aangehouden. Rijden onder invloed, en dat ook nog eens mét kinderen op de achterbank. "Verschrikkelijk voor die kinderen!", aldus een kijker.

Bureau Rotterdam: aflevering 2

Afgelopen week werd er in de media veel gesproken over de eerste aflevering van Bureau Rotterdam. De verschrikkelijke beelden van een doodgebeten hondje staan nog steeds op het netvlies van veel tv-kijkers. Maar ook in de tweede aflevering kregen de kijkers schrijnende situaties te zien.

Dronken bestuurder

De politie krijgt een melding binnen van een dronken bestuurder. Er is sprake van asociaal rijgedrag én eerder op de avond maakte een restaurant al een melding over de bestuurder van de auto. Eenmaal op locatie treffen agenten Gido en Jacco een man aan, die samen met zijn vrouw en kinderen in de auto zit. Ze komen net terug van een etentje. Wanneer er aan de man gevraagd wordt of hij heeft gedronken, antwoordt hij: "Een biertje en een wijntje".

Om erachter te komen hoeveel de bestuurder daadwerkelijk heeft gedronken, nemen de agenten een blaastest af. Wat blijkt? Een biertje en een wijntje, dat is niet alles wat de man heeft gedronken. Op het scherm van de blaastest verschijnt een 'F'. Volgens de agenten het maximale promillage dat je kunt blazen. De bestuurder blijft volhouden dat hij bijna niks heeft gedronken. Hij heeft 'goed gegeten' en voelt zich 'super helder'.

De man wordt aangehouden. Ook de vrouw, moeder van de kinderen op de achterbank, raakt in gesprek met de agent. Ook zij heeft overduidelijk teveel alcohol gedronken en komt niet goed uit haar woorden.

"Arme kinderen"

Presentator Ewout kijkt vanaf een afstandje toe. "Onverantwoord... Twee kleine kinderen achterin de auto, een moeder die amper op haar benen kan staan en een vader die dronken achter het stuurt zit. Arme kinderen", vertelt Ewout in de camera. Ook Agent Guido is zichtbaar aangedaan door de situatie. "Ik kan hier echt heel boos om worden", vertelt hij. "Ik vind het verschrikkelijk."

Geschrokken kijkers 

Op sociale media platform X, voorheen Twitter, delen kijkers thuis hun mening over het voorval. "Verschrikkelijk voor die kinderen", schrijft een kijker. Een andere kijker schrijft: "Onbenul om met je dronken harsens auto te gaan rijden. En dan ook nog met kleine kinderen erbij."