Heftig: Bureau Rotterdam-kijkers zien moeder in tranen door mishandeling van kind

Media door Jennifer

In Bureau Rotterdam komen echt niet alleen extreme situaties voorbij met pistolen en zwaar geweld. Soms gaat het om kleinere incidenten, zoals een gestolen fiets, maar wel met grote gevolgen. Zo zien kijkers op dinsdagavond een moeder in tranen, nadat haar zoontje in elkaar is geslagen in de speeltuin. Vervolgens werd alles ook nog eens gefilmd, alsof het al niet erg genoeg is. Excuse us?

Mishandeling kind gefilmd in Bureau Rotterdam

Het begint allemaal met een gestolen fiets. Al wordt de politie natuurlijk niet puur en alleen daarover opgeroepen. Ze horen namelijk ook meteen, dat er op dat moment een jongetje in elkaar geslagen wordt door de daders: twee jongens van dertien. OMG! Wanneer ze arriveren bij de speeltuin, is de mishandeling alweer voorbij. Maar de moeder van het jongetje in kwestie is nog steeds emotioneel. Zodra zij hoorde over de gestolen fiets van haar zoontje, ging ze meteen op zoek naar de fiets. Daarna kwam ze zonder buit terug in de speeltuin, waar ze oog in oog stond met de mishandeling van haar zoontje. "Ze staan met z'n allen hem in elkaar te trappen," vertelt ze in tranen aan de agenten. "En ze staan hem gewoon te filmen ook nog. Dan staan ze met z'n allen op hem te trappen en te schoppen. En toe te juichen al die... Ik moet m'n eigen echt inhouden." De politieagenten proberen haar ook te kalmeren. Ze willen gewoon het verhaal weten.

Terwijl de moeder alles vertelt, zien kijkers op de achtergrond het zoontje vrolijk schommelen. Met hem gaat het gelukkig wel oké: alleen wat pijn aan het hoofd. "Hij is elke keer de lul," vertelt de moeder dan nog. Het was dus niet de eerste keer. Heftig! "Ik word helemaal gek. Hij is te klein om te vechten," zegt ze emotioneel.

Lieve buurjongen

Gelukkig bestaan er ook nog lieve kinderen in de wijk. Op een gegeven moment komt de buurjongen erbij met een goed idee. "Ik heb nog een oude fiets thuis staan," vertelt hij. "Als het van mijn ouders mag, dan brengen we hem naar boven." Aww! De kijkers op socialmediakanaal X reageren lovend op de woorden van de lieve buurjongen:

Fiets gevonden

Al blijkt het niet meer nodig, want de fiets én daders zijn snel daarna gevonden. Volgens één van de jongens had hij de fiets gevonden. Dit geloven de politieagenten echter totaal niet natuurlijk. "Gevonden? Je snapt ook wel dat het niet de bedoeling is om een fiets te pakken," zegt de agent kalm.

Aangezien de jongen nog minderjarig is blijft het wel bij een streng praatje. Al moet hij wel mee naar de moeder en haar zoontje om 'sorry' te zeggen. De moeder reageert net zo streng en rechtvaardig op de dader als de agenten. Hij wilde naar eigen zeggen 'gewoon fietsen', maar dan wel op de fiets van iemand anders. "Dat is niet zoals het normaal hoort," antwoordt ze. "Wees blij dat je nu nog een beetje goed wordt geholpen. Maar dit is niet leuk. Vind ik echt niet leuk, en vooral mijn zoon niet." Na het bezoekje aan de moeder wordt de 13-jarige dader naar zijn eigen ouders gebracht, waar alles wordt verteld. Daarna mag hij door naar bureau Halt. Eind goed, al goed.

Lees ook: Bureau Rotterdam is eyeopener voor kijkers door vele mentale problemen: "schreeuw naar politiek"