OMG! Gooische Vrouwen keert terug: nieuwe serie vanaf eind 2024 op tv

Media door Jennifer

In de zero's was Gooische Vrouwen één van de populairste series op tv. Het was dé Nederlandse variant op Sex And The City, waarvoor veel vrouwen wekelijks voor de buis gekluisterd zaten. De vriendinnen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien blijven voor altijd in ons hart en een terugkeer mag eigenlijk altijd wel. Maar of dat ooit nog komt? Nou, we hebben goed nieuws: vanaf eind 2024 is de serie weer te zien op tv en Videoland!

Gooische Vrouwen serie keert terug

Presentatrice Linda de Mol kennen we vooral als één van de beste tv-presentatrices, maar in de zero's had ze ook een populair alterego. In 2005 maakten we in de serie Gooische Vrouwen kennis met de Amsterdamse Cheryl en Martin Morero, die meteen het meest geliefde fictieve koppel werden in Nederland. De twee zorgden, samen met de rest van de cast, voor een hoop iconische momenten, die fans zich nu nog steeds voor ogen kunnen halen. Helaas stopte de populaire serie in 2009 na vijf seizoenen, maar gelukkig kwamen daarna nog wel twee films. De laatste film kwam uit in 2014, wat alweer negen jaar geleden is.

De fans van Gooische Vrouwen staan echter nog wel te springen voor nieuwe content. De films waren, na de serie, niet voor niets net zo populair. En we kunnen de fans weer enthousiast maken, want zojuist is bekend dat de serie terugkeert. OMG! Vanaf eind 2024 worden weer nieuwe avonturen van Cheryl en haar Gooische vriendinnen uitgezonden op tv.

"Iedereen doet mee"

De geruchten over een terugkeer van Gooische Vrouwen ontstonden door actrice Beppie Melissen, beter bekend als personages Greet en tante Cor. In de NTR-podcast Kunststof vertelt de actrice dat er "gesprekken gaande" zijn over een nieuwe serie. Zij geeft daar zelf aan, dat ze "het hartstikke leuk zou vinden". Naast Beppie komen ook de andere hoofdrolspelers terug in de serie, belooft Linda op haar eigen website. "Will Koopman zal opnieuw de regie voor haar rekening nemen en echt iedereen doet weer mee," zegt ze. "Alle vier de Gooische Vrouwen, Martin Morero, tante Cor, Dokter Rossi, Yari..." Yes!

Overigens gaf scenarioschrijver Frank Houtappels eerder nog aan, dat de kans op iets nieuws rondom Gooische Vrouwen klein is. "In principe kan alles. Ik zeg 'nooit, nooit'," vertelde hij in 2019 aan De Telegraaf. "Maar de kans is echt nihil." Persoonlijk vond Frank het toen wel genoeg na vijf seizoenen op tv en twee films in de bioscoop. "Je moet op een gegeven moment ook zeggen: we hebben daar zulke heerlijke successen mee gevierd, waarom zou je daar nog een keer op teruggrijpen?" Gelukkig voor de fans zijn de makers van gedachte veranderd!

Waar te zien?

Op dit moment is het nieuwe seizoen nog druk in de maak. Zoals gezegd wordt de serie weer geregisseerd door Will. Ook het scenario is wederom van de hand van Frank, maar daarbij krijgen ze ook hulp van dramaturg Lex Passchier. Talpa produceert de serie in samenwerking met Videoland, waar de serie te streamen zal zijn. Daarnaast keert Gooische Vrouwen dus ook terug op tv bij SBS6. Wel pas vanaf eind 2024, maar gelukkig hoef je je tot die tijd niet te vervelen. Op Videoland kun je namelijk alle seizoenen van Gooische Vrouwen terugkijken. Heerlijk!

Lees ook: Zien: dit is het vriendje van Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol