Linda de mol: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Linda is één van Nederlands bekendste televisiepresentatoren. Ook is ze actrice en voormalig creatief directeur van televisiezender Net5. 

Over Linda de Mol

Volledige naam
Linda Margaretha de Mol
Geboortedatum
8 juli 1964 (leeftijd 59 jaar)
Geboorteplaats
Hilversum
Huidige woonplaats
Crailo
Relatiestatus
Linda is (weer) samen met Jeroen Rietbergen.

Achtergrondinformatie

Ze is met name bekend geworden door programma's als Love Letters, Homerun en Miljoenenjacht. Ook speele ze onder andere in de televisieseries Gooische Vrouwen en Spangen. In 2003 lanceerde ze haar eigen lifestyle-vrouwentijdschrift LINDA.

Jeugd

Linda werd geboren in Hilversum. Haar vader, John de Mol sr. was zanger. Haar eerste optreden als jong meisje op de Nederlandse televisie was door te zingen in het AVRO's kinderkoor. Op twaalfjarige leeftijd presenteerde ze het programma Wat je zegt ben je zelf. Na haar middelbare school ging ze rechten studeren. Na drie jaar gestudeerd te hebben, koos ze in 1985 toch écht voor een radio/televisie carriere.

Carierre

Linda begon in 1985 met het presenteren van de The DJ Kat Show voor de televisiezender Sky Channel. In 1988 was ze enige tijd ook als dj te horen op het eerste commerciële radiostation Cable One dat in Nederland te ontvangen was. Daarna was ze assistente van Ron Brandsteder in zijn Showbizzquiz voor de Tros. Naast programma's voor de TROS presenteerde Linda ook jarenlang programma's voor de Duitse televisie.

In 2006 besloot ze naar de commerciële zender van haar broer John te gaan, Talpa (later Tien genaamd). Daar ging ze weer Miljoenenjacht van de Nationale Postcode Loterij presenteren. In die tijs kwam ook een nieuwe door haarzelf bedachte dramaserie op de buis, Gooische Vrouwen.

In de jaren daarop volgden veel programma’s en tv-series waaronder Ik hou van Holland, Divorce, Familie Kruys en Oh wat een jaar!.

Na het verbreken van haar relatie met haar partner Jeroen Rietbergen in januari 2022 (n.a.v. zijn bekentenis van seksueel wangedrag bij The voice of Holland) legde Linda haar werkzaamheden tijdelijk neer. Recent is ze weer terug op televisie, onder andere met de serie Five Live.

Vermogen Linda de Mol

Het vermogen van Leontine wordt geschat op 30 miljoen euro.

Instagram Linda de Mol

Bekend van

LINDA.

Naast het tijdschrift LINDA. heeft Linda sinds 2015 ook haar eigen online mediaplatform genaamd LINDA.TV. Hier kunnen mensen zich gratis voor aanmelden en LINDA. originals bekijken; korte video's van de makers van LINDA. Denk daarbij aan een mix van reality, mini docu's en vlogs.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Linda de Mol

Waarom zijn Linda en Sander uit elkaar?

Na 12,5 jaar was de koek op tussen Sander en Linda, omdat ze niet langer met z'n tweeën in de relatie waren.

Wie is de vader van Linda?

De vader van Linda is John de Mol senior.

Wie is de ex van Linda?

Linda was van 1991 tot 1995 getrouwd met Fred Reuter. Daarna was ze lange tijd samen met Sander Vahle, de vader van hun twee kinderen, Julian en Noa.

Wat zijn John en Linda van elkaar?

John de Mol en Linda zijn broer en zus.

Wat kost het huis van Linda?

Het huis van Linda, gelegen in Crailo, wordt geschat op 7 miljoen euro.

Wie is de moeder van Linda?

De moeder van Linda is Hannie de Mol.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (1)
Bron: EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl Beeld: Brunopress.nl