Kris Jenner: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Kris is een televisiepersoonlijkheid, auteur en producent. Ze is vooral bekend van het televisieprogramma Keeping Up with the Kardashians. 

Over Kris Jenner

Volledige naam
Kristen Mary Jenner
Geboortedatum
5 november 1955 (leeftijd 68 jaar)
Geboorteplaats
San Diego, Californië, Verenigde Staten
Huidige woonplaats
Hidden Hills
Relatiestatus
Kris is samen met Corey Gamble.

Achtergrondinformatie

Kris heeft vier kinderen uit haar eerste huwelijk met Robert Kardashian: Kourtney, Kim, Khloé en Rob. Haar dochters Kendall en Kylie zijn uit haar tweede huwelijk met Bruce Jenner (die nu Caitlyn Jenner heet).

Jeugd

Kris werd geboren in San Diego. Ze is de dochter van Mary Jo Shannon en Robert Houghton. Haar afkomst is deels Nederlands, Engels, Iers, Duits en Schots. Haar moeder voedde haar en haar zus grotendeels op, nadat Mary Jo en Robert uit elkaar gingen toen Kris 7 jaar oud was. Kris ging naar de Clairemont High School in San Diego. In 1973 studeerde ze af.

Carierre

In 1976 werkte Jenner een jaar lang als stewardess. En met haar eerste echtgenoot Bruce Jenner maakt Kris in de jaren 70 reclame voor fitness apparatuur. Tegenwoordig heeft Kris een eigen bedrijf, Jenner Communications. Sinds het begin van de populaire serie Keeping Up with the Kardashians begeleidt Kris haar dochter Kim op zakelijk gebied. Ook is ze de zakelijk manager voor haar andere dochters en zoon.

Vermogen Kris Jenner

Het vermogen van Kris wordt geschat op 90 miljoen dollar.

Instagram Kris Jenner

Bekend van

Keeping Up with the Kardashians

Rode draad van Keeping Up with the Kardashians is een kijkje in het luxeleventje van de familie Kardashian. Daarnaast laten ze ook de minder glamoureuze kant zien. Er zijn maar liefst 20 seizoenen gemaakt. Met Kris als 'mater familias'.

De serie was een regelrechte hit. Met allerlei spin-off-series, kledinglijnen, make-upbedrijven en veel liefdes(on)geluk als ‘gevolg’.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Kris Jenner

Waarom is Kris rijk?

Dat doet ze op verschillende manieren, maar het begint natuurlijk bij Keeping Up With The Kardashians. Waar ze per seizoen ontzettend veel geld mee binnenhalen.

Hoeveel kleinkinderen heeft Kris?

Kris heeft in totaal 12 kleinkinderen.

Waarom zijn Bruce en Kris uit elkaar gegaan?

Caitlyn (voorheen Bruce) vertelde dat Kris en zij na 23 jaar beiden een andere weg op wilden gaan. Haar transitie zou hierin geen grote rol hebben gespeeld. Wel gaf ze toe dat de frustraties die ze had, vanwege het worstelen met haar identiteit, niet veel goeds deed voor het huwelijk.

Wat doet Kris voor werk?

Kris is één van de bekendste 'momagers' van de wereld.

Waaraan is Robert Kardashian overleden?

Robert Kardashian overleed op 30 september 2003 op zijn 59e aan slokdarmkanker.

Waarom gebruikt Kris nog steeds de Jenner naam?

Kris heeft de naam van haar tweede echtgenoot, Bruce Jenner, gehouden.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)