Leontine Ruiters: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Leontine Ruiters is een televisiepresentatrice en actrice. Ze was jaren getrouwd met Marco Borsato.

Over Leontine Ruiters

Volledige naam
Leontine Ruiters
Geboortedatum
10 december 1967 (leeftijd 56 jaar)
Geboorteplaats
Naarden
Huidige woonplaats
Huizen
Relatiestatus
Leontine heeft geen relatie momenteel.

Achtergrondinformatie

Leontine begon haar acteercarrière in de televisieserie Briefgeheim die door Veronica werd uitgezonden. Daarna volgden veel klussen voor andere zenders, tijdschriften en films. Het Rad van Fortuin en Voetbalvrouwen springen daar zeker uit.

Jeugd

Leontine werd geboren in Naarden waar ze ook opgroeide. Ze ging naar de middelbare school Goois Lyceum in Bussum. Haar jeugd was liefdevol, maar wel wat onstabiel door de ziekte van haar moeder.

Carierre

Twee seizoenen speelde Leontine op 18 jarige leeftijd in de populaire serie Nieuwe Buren. Daarna werd ze gevraagd voor een kleine rol in de film Amsterdamned van Dick Maas. Ze speelt hierin een inmiddels klassieke scène, waarbij ze in bikini dobberend in een bootje in de grachten van Amsterdam wordt vermoord met een mes.

In 1989 kwam ze bij het Rad van fortuin terecht. Acht jaar langs was zij de assistente van Hans van der Togt. Leontine bleef op de buis te zien als "het gezicht" van Veronica. Bij Veronica en RTL presenteerde ze vele programma’s zoals Veronica Goes Down Under, Snow Magazine en Style & Beauty.

Als actrice speelde ze onder meer in Vrouwenvleugel en nam ze de rol van Bleke Doortje in de musical De Jantjes voor haar rekening. Van 2007 tot 2009 was Leontine wekelijks te zien in de RTL-serie Voetbalvrouwen.

Voor Cordaid Memisa maakt Leontine jaarlijks een reis waarbij ze diverse projecten bezoekt. Zo bezocht ze Kameroen, Bangladesh en Burundi. Cordaid Memisa biedt hulp in ontwikkelingslanden op het gebied van gezondheidszorg middels kennisoverdracht en financiële steun.

Vermogen Leontine Ruiters

Het vermogen van Leontine is niet bekend.

Instagram Leontine Ruiters

Bekend van

Marco Borsato

In 1998 trouwde Leontine met Marco Borsato. Ze nam daarbij ook zijn achternaam aan. Samen hebben ze drie kinderen: Luca, Senna en Jada. In 2020 maakte het stel bekend te gaan scheiden. In 2021 kwamen ze echter weer kort bij elkaar. In 2022 maakte ze bekend definitief uit elkaar te zijn en sinds die tijd gaat ze weer als Leontine Ruiters door het leven.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Leontine Ruiters

Wat voor werk doet Leontine?

Ze is actrice en presentatrice en moeder van Luca, Senna en Jada.

Wie is de nieuwe vriend van Leontine?

Recentelijk was ze samen met John Huiberts, maar dat is inmiddels weer over.

Hoeveel kinderen heeft Leontine?

Leontine heeft 3 kinderen; Luca, Senna en Jada.

Hoe lang is Leontine?

Leontine is 1.74 m lang.

Hoe lang was Leontine met Marco Borsato getrouwd?

De twee waren bijna 22 jaar getrouwd.

Hoeveel broers en zussen heeft Leontine?

Leontine heeft één broer en één zus.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (2)
Bron: Get in the Picture / Brunopress.nl Beeld: BrunoPress