Eva Jinek: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Eva Jinek is een Amerikaans-Nederlands journaliste en presentatrice. Ze heeft een eigen Late Night show: Jinek.

Over Eva Jinek

Volledige naam
Eva Jinek
Geboortedatum
13 juli 1978 (leeftijd 45 jaar)
Geboorteplaats
Tulsa, Oklahoma, Verenigde Staten
Huidige woonplaats
Abcoude
Relatiestatus
Eva heeft een relatie met Dexter.

Achtergrondinformatie

De journalistieke carrière van Eva begint na haar studie op de buitenlandredactie van de NOS. In 2008 wordt ook haar talent vóór de camera ontdekt.

Jeugd

Eva werd geboren in Tulsa maar verhuisde op tweejarige leeftijd naar Washington. Daar ging ze naar een orthodox-joodse preschool. Toen ze 11 jaar oud was besloten haar Tsjechische ouders naar Nederland te verhuizen. Eva heeft daardoor een dubbele nationaliteit. In 1997 begon Jinek met de studie Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

Carierre

Samen met Philip Freriks doet Eva in 2008 verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In 2011 gaat Eva aan de slag bij WNL. Hier gaat ze haar eigen talkshow ‘Eva Jinek Op Zondag’ presenteren. Ook presenteert ze samen met Merel Westrik ‘Vandaag De Dag’. In 2013 stapt ze over naar de KRO-NCRV. Daar gaat ze programma’s maken als ‘JINEK’, ‘Eén op Eén’ met Sven Kockelmann en ‘Brandpunt Profiel’. In het jaar 2017 en 2019 presenteert ze samen met Jeroen Pauw het programma ‘Pauw & Jinek: De Verkiezingen’.

In diezelfde tijd gaat Eva terug naar het land waar ze geboren is, voor het programma ‘De Verenigde Staten van Eva. In de documentaireserie maakt ze een roadtrip van de west- naar de oostkust. In 2017 maakt ze een tweede seizoen en gaat ze nogmaals terug. In dat seizoen volgt ze zowel voor- als tegenstanders van president Trump.

Ook wint ze meerdere prijzen. Zo wordt ze in 2017 benoemd tot ‘omroepvrouw van het jaar 2017’. Ook mag ze de Zilveren Televizier Ster in ontvangst nemen voor beste presentatrice. In 2018 wint ze daarnaast de prestigieuze Sonja Barend Award.

In 2019 maakt Eva de overstap naar RTL, waar ze nu nog steeds ‘JINEK’ presenteert. Nice to know: ze heeft ook een platform, genaamd Eva Jinek, speciaal gemaakt is voor werkende vrouwen die geïnteresseerd zijn in de wereld om hen heen.

Vermogen Eva Jinek

Het vermogen van Eva wordt geschat op ongeveer 2,5 miljoen euro.

Instagram Eva Jinek

Bekend van

Jinek

De talkshow Jinek is een van de populairste programma's op RTL 4. Elke werkdag avond neemt Eva het nieuws van de dag door met actuele gasten. De latenighttalkshow is, verdeeld over twee periodes, in totaal een half jaar per jaar vanaf 23 uur te zien.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Eva Jinek

Met wie heeft Eva een relatie gehad?

Eva had van 2010 tot 2012 een relatie met advocaat Bram Moszkowicz en van 2013 tot 2015 met bioloog Freek Vonk. In september 2018 kreeg Jinek met haar nieuwe partner Dexter een zoon en ze is nu in verwachting van haar tweede kind.

Hoeveel talen spreekt Eva?

Vooral Nederlands, maar ook Amerikaans en Tsjechisch.

Wat is het salaris van Eva?

De overstap van Eva naar RTL4 leverde haar een jaarsalaris van naar verluidt 1,4 miljoen euro op.

Wie is de broer van Eva?

De broer van Eva is Jan Jinek.

Wie is Jinek in de TV Kantine?

Annick Boer speelt Eva in de TV Kantine.

Op welke zender zit Jinek?

Jinek is te bekijken op RTL 4.

Hot or Not?

  • Yes! (1)
  • Nope! (0)