Zwangere Eva Jinek (44) over zwangerschapskwaaltjes: "soms lijdensweg"

Celebs door Elsemieke

Talkshowhost Eva Jinek maakte vrijdag bekend dat haar zoontje Pax er een broertje of zusje bij krijgt. Nu Eva zwanger is van haar tweede kindje, merkt ze ook dat de zwangerschapskwaaltjes zich weer aandienen. In haar nieuwsbrief vertelt ze hier meer over aan de mensen die haar volgen.

Zwangere Eva Jinek (44) over zwangerschapskwaaltjes: "soms lijdensweg"

Afgelopen vrijdag vertelde Eva Jinek aan haar collega's dat ze zwanger is. Eva en Dex van der Voorn hebben al een zoontje, Pax Valentijn, geboren in 2018. "Mijn collega's en ik brengen meer intense uren met elkaar door op een dag dan met onze families en geliefden, en het belangrijkste dat er in mijn leven speelde, wisten ze niet." Eva doelt hiermee op de hormonen die door haar lijf raasden. "En dat ze me extra gevoelig maakten voor het verdriet van anderen, voor beelden van kinderen, voor melancholie. Hoe hard ik alle zeilen bij moest zetten om dat te onderdrukken, beheersbaar en uitzendbaar te maken." 

Powernaps op het vloerkleed

Maar niet alleen de hormonen spelen Eva parten, ook de trap naar haar werk blijkt lastig. "Als niemand kijkt, houd ik m'n borsten vast op weg naar boven en beneden, omdat ze zo'n pijn doen." Ook is de talkshow-host erg moe. "Ik ben hondsmoe. Regelmatig wordt de zwaartekracht me te veel en eindig ik powernappend op de betonnen vloer met het dunne, niet al te frisse kleed. Ik ben zo moe dat me dat allemaal niets kan schelen." De nieuwsbrief eindigt met een mijmering van Eva. "Misschien krijg ik nu wel een dochter en groeit zij op in een wereld waar het normaler wordt om het normale leven niet meer te verstoppen."