Dit zijn de leukste boeken om te lezen als je houdt van een beetje romantiek

Vrije tijd door Maya Luz

Soms wil je een boek lezen waarbij je even helemaal weg kan kwijnen. Zo'n verhaal waardoor je gaat hopen op jouw prins op het witte paard. Voor de boek liefhebbers die nog op zoek zijn naar hun volgende romantische leesvoer: dit zijn de leukste boeken om te lezen als je houdt van een beetje romantiek.

Lees ook: 8x inspiratie voor het maken van je eigen boekenlegger

Stranddagboek, Emily Henry

January is een schrijfster die bekend staat om haar feel good romans. Terwijl ze last heeft van een pittige writer's block, komt ze Gus tegen, een auteur die last heeft van hetzelfde probleem. Hij schrijft liever thrillers en ziet romantiek als een sprookje. Gus en January besluiten om een weddenschap aan te gaan en van genre te wisselen. Kunnen ze voor het einde van de zomer een bestseller schrijven? Tijdens het lezen van dit boek lig je met je voeten te trappelen en te blozen. Zeker als je van bad boys met een zacht innerlijk houdt, is dit boek een aanrader.

Stranddagboek - Emily Henry - €21,99

Rood, wit en koningsblauw, Casey McQuiston

Wat gebeurt er als de zoon van de Amerikaanse president en de Britse prins verliefd worden op elkaar? Chaos. First son Alex en prins Henry gaan een geheime relatie aan en dat zorgt voor nogal wat gedoe. Dit boek is hilarisch maar ook een prachtig liefdesverhaal tussen twee mensen die alles moeten riskeren om bij elkaar te zijn. Zeker een aanrader voor liefhebbers van queer romance.

Rood, wit en koningsblauw - Casey McQuiston - €15,-

Yours truly, Abby Jimenez

Voor wie graag in het Engels leest, is er Yours truly. Dit boek gaat over dokter Briana, wiens leven een beetje heel erg overhoop ligt. Tijdens een werkdag in het ziekenhuis ontmoet ze een nieuwe collega die ze al gelijk niet lijkt te mogen: Jacob. Briana besluit om hem te haten, totdat hij haar een brief stuurt. Yours truly is een prachtboek voor wie houdt van de fake dating trope. En we waarschuwen je alvast: als je dit boek uit hebt ga je je afvragen of zulke mannen in het echt ook bestaan.

Yours truly - Abby Jimenez - €16,07

Veel liefs, Beth O'Leary

Wat doe je als het uit is met je vriend en je snel een nieuw dak boven je hoofd nodig hebt? Je zoekt een huisgenoot! Tiffy gaat samenwonen met Leon, die ze nog nooit eerder heeft ontmoet. Hij werkt namelijk nachtdiensten en zij werkt overdag. Hierdoor lopen ze elkaar eigenlijk altijd mis. Ze communiceren met elkaar via briefjes en raken snel bevriend. Veel liefs is een boek dat bomvol zit met humor en romantiek. Het is een luchtig boek dat lekker wegleest.

Veel liefs - Beth O'Leary - €20,-

Ik niet op jou, Sally Thorne

Lucy is de assistente van een van de twee CEO's van een uitgeverij. De andere CEO zijn assistent kan ze niet uitstaan: Joshua. Hij is de menselijke vorm van alles waar ze een hekel aan heeft: saai, humorloos, onuitstaanbaar maar ook ontzettend knap. Dit boek is grappig, romantisch maar ook erg sexy. Voor wie houdt van kantoorromantiek, is dit zeker een aanrader.

Ik niet op jou - Sally Thorne - €15,-

Lees ook: De beste manieren om de tijd uit te zitten in de trein