Gezicht scrubben? Dit zijn de do's en don'ts

Gezicht door Juliët

Het liefst willen we allemaal een egale huid hebben. Heel begrijpelijk. Maar hoe krijgen we dit voor elkaar? Wij hebben de ultieme oplossing. Wat dacht je van je gezicht scrubben? Heerlijk zacht, als je het goed doet teminste...

Do's 

1. De juiste scrub

Stap één is de juiste scrub kiezen! Ieder type huid is natuurlijk anders, maar daarom is het wel heel belangrijk dat je een scrub kiest die bij jouw huid past. Gelukkig zijn er heel veel verschillende scrubs. Zo heb je er een voor de gevoelige huid, maar ook voor de droge of 'normale' huid. Zoek dus goed uit welk huidtype jij hebt en kies daar een bijpassende scrub bij.

2. Gezicht scrubben

Ga vooral niet je gezicht scrubben als je er nog make-up op hebt zittten. Dit is niet heel handig. Je huid is dan vaak erg vuil en zal minder goed gereinigd worden. Reinig dus daarom eerst je huid en ga daarna pas aan de slag.

3. Masker opdoen 

Wanneer je huid lekker schoon is na de scrub is het tijd voor een masker. Een gezichtsmasker werkt namelijk optimaal wanneer je poriën helemaal open zijn. Eventjes self-care time. Verwen jezelf en geniet van het heerlijke gezichtsmasker.

4. Crème aanbrengen 

Een voedende dag- of nachtcrème kalmeert je huid. Vooral na het scrubben. Je huid moet natuurlijk niet wat te lijden hebben. Srubben is soms namelijk best heftig voor de huid. Een crème kan zeker geen kwaad. Zoek wel eventjes goed uit welke crème het beste bij jouw huid past.

Nu we alle do's gehad hebben, gaan we door met de don'ts

Don'ts 

5. Niet schrobben!

Ja je leest het goed. Schrobben is niet helemaal de bedoeling. Het heet niet voor niets 'scrubben'! Zodra jij te hard gaat scrobben, beschadig jij je huid. Probeer dus vooral niet te hard te drukken. Maar zachte en vooral ronddraaiende bewegingen.

6. Te vaak scrubben

Het is misschien verleidelijk om regelmatig je gezicht te scrobben. Maar doe dit vooral niet. Je huid moet namelijk ook rust krijgen. Iedere dag je huid scrubben, is dus niet zo slim. Scrub in plaats daarvan je huid twee keer per week. Geef je huid kans om te rusten.

7. Puistjes en scrubben

Scrubben is een goede oplossing als je last heb van puistjes. Je verwijdert naemlijk het vuil van je huid. Je poriën ademen hierdoor weer beter. Tadaa, je hebt minder puistjes. Maar pas hier alleen wel mee op dat je niet over je puistjes scrubt, want daardoor krijg je littekens en dat willen we natuurlijk voorkomen.

8. Grove scrub

Voor je lichaam gebruik je een grove scrub, voor je gezicht juist een fijne scrub. Er zit namelijk nog wel een groot verschil tussen je lichaam en gezicht. Zorg daarom altijd er goed voor dat je naar de verpakking kijkt en een scrub kiest die bij je huid past.