Lipolie: alles over deze nieuwe trend

Gezicht door Chloe

We kennen allemaal de lippenmaskers, labello's en lipgloss, maar heb je ook al eens gehoord van lipolie? Als we TikTok moeten geloven is dit product onmisbaar als je zachte lippen wilt. Maar wat is het nou eigenlijk? Wij gingen op onderzoek uit.

Oldschool

Er zijn enorm veel trends die uit de jaren 90 weer terugkomen. Eén daarvan is glanzende lippen. Daarvoor gebruiken we normaal gesproken een lipgloss om mooie glossy lippen te krijgen, maar er is iets nieuws op de markt: lipolie. En wij snappen wel waarom dit product zo populair is. Het zorgt namelijk niet alleen voor mooie glanzende lippen, maar heeft ook nog eens een verzorgende werking.

Een echte hit

Lipgloss is prachtig, maar heeft het grote nadeel dat het erg plakkerig is. Voor je het weet zit je haar erin vast en echt lekker op je lippen voelt het ook niet. Het voordeel van een lipolie is dat deze niet plakt en toch hetzelfde glossy effect creëert. En dat het een hit is zien we ook bij de sterren, want Rihanna en Kylie Jenner verkopen ook in hun eigen lijn een lipolie.

Kwaliteit

Een lipolie is dus perfect voor glossy lippen, maar wat doet het qua verzorging? Ook daar hoef je het niet voor te laten, want het werkt nog effectiever tegen droge lippen dan een balsem. Wel moet je uitkijken met goedkopere lipproducten. De kwaliteit van de ingrediënten is vaak een stuk lager en dat kan je lippen juist beschadigen in plaats van verzorgen. Daarnaast zijn natuurlijke oliën ook erg vet, wat nadelig kan zijn als je gevoel bent voor acné.